Sportski remen, cool i opušteno

sportski remen
Sportski remen, Zoom Team/Shutterstock

Remen je zanimljvi modni dodatak čiji potencijal u svakodnevnom odijevanju jednostavno ne koristimo dovoljno. Njime možemo razoriti ili sagraditi odjevnu kombinaciju, dati oblik vrećastom odjevnom komadu ili simulirati oblik pješćanog sata čak i ako nikako ne možemo skinuti onih nekoliko posljednjih kilograma koji su se nakupili u području struka.

Remenje je prije imalo samo praktičnu funkciju držaća odjevnih predmeta, no danas se pretvorila u pravu malu umjetnost i svaka od nas može pronaći onaj za sebe i ugraditi ga u svoj stil. No oni se vrlo razlikuju prema poruci koju šalju. Dakle ako ste sposobna mlada poslovna žena, neće te otići na posao sa remnom koji na sebi ima kopču u obliku, svima omiljenog crtanog miša, Mickey Mausa.

Odabrat ćete decentni kožni remen, koji pokazuje ozbiljnost i pedanost poslu i koji neće privlačiti previše pažnje iako će izgledati sjajno i moćno. Ipak je u poslovnom okruženju fokus na mentalnom, osim ako naravno ne radite pred kamerama ili fotoobjektivom.

Neupadljivost je svakako jedna osobina koju poslovni remen dijeli sa svojim sportskim rođakom, ali po svemu ostalom se razlikuju. Dakle sporski remen je onaj koji možete nositi u casual kombinacijma i neće izgledati preizvještaćeno. Naravno nećete sputavati tijelo pri tjelovježbi, ali odjenete li recimo široke kargo hlače i običnu zanimljivu T-shirt majicu, šanse su da su vaša hlače stigle sa remenom od istog materijala koji će omogućiti maksimalnu udobnost. Krenete li na roštilj na kojem će se npr. igrati badminton ili ćete loviti frizbi nećete morati brinuti o hlačama koje bi mogle spasti.

Ovakav remen može biti načinjen od višestrukuih materijal, a i biti svakako mnogo kreativniji i zabavniji od strogog poslovnog remena. Vaše slobodno vrijeme je samo vaše pa stoga odbacite uniformirani stil, nabavite neki zanimljivi remen i posipajte malo magičnog pčelinjeg praha po svojim modnim kombinacijama. Uživajte u kombiniranju i poigravanju, moda bi trebala biti zabavna i kreativna.

 Autor: L.K. Foto: Zoom Team/Shutterstock