Sportski grudnjak

sportski grudnjak

Pronaći savršen grudnjak nijednoj ženi nije jednostavno ni lako. Naročito ukoliko planiramo baviti se nekom sportskom aktivnošću ili samo boravimo u prirodi. Tada trebamo imati grudnjak koji će podržavati naše grudi. Stoga, grudnjak kakav nam treba jest sportski grudnjak. Njegova glavna namjena, kao što mu samo ime govori, je zaštiti naše grudi kod sportskih aktivnosti.

Nije toliko važno bavimo li se mi aktivno sportom, ili samo rekreacijom. Bez obzira na to, važno je odabrati prikladan i udoban grudnjak kako ne bi došlo do neugodnih bolova ili raznih komplikacija. Greške koje gotovo svaka žena redovito radi kod kupnje sportskog grudnjaka zasigurno su važne i ne smiju se zanemarivati.

Kupnja pogrešne veličine grudnjaka često se događa jer žene zapravo ne znaju točnu veličinu svojih grudi. Pogrešan model, broj košarice, oblik, veličina, sve je to nešto na što se preslabo obraća pažnja. Stoga biste sljedeći put kod odabira samog grudnjaka trebali za pomoć upitati prodavačicu. Ona će vam znati reći pravi broj te veličinu vaših grudi. Danas postoje različita mjerila grudi pomoću kojih se za nekoliko sekundi može saznati njihgova veličina.

Grudnjak vam nikako ne bi smio stršati, odnosno on bi trebao biti popunjen do kraja. Prostor između grudi i samog grudnjaka trebao bi biti minimalan, tek toliko da vas ne pritišće ni ne žulja. Trebao bi biti uzak, pripijen, ali nikako ne previše.

Danas postoji nekoliko stotina različitih modela i veličina sportskih grudnjaka. Možete ih isprobati pa neće biti problema kod kasnijeg nošenja. Materijali su udobni, kako bi nošenje bilo što ugodnije. Mekoća pamuka, svile i elastičnih materijala pružaju vam dovoljnu jaku potporu, a ujedno su i više nego udobni.

Za sportski grudnjak najvažnije je da ne uzrokuje preveliko znojenje, odnosno izolira neugodne mirise prilikom vježbanja i ostalih napora. Materijali trebaju biti črvsti i jaki kako bi vaše grudi imale stabilnost i podršku.

Autor: D.Š. Foto: NAS CRETIVES/Shutterstock