Šminkanje za izlazak

djevojka nanosi sjenilo
Djevojka nanosi sjenilo, Foto: Inga Ivanova/Shutterstock

Svaka posebna prilika traži određen izgled na kojem treba poraditi. Od odjeće, šminke i ostalih modnih dodataka dobro je obratiti pozornost na sve podjednako i odlučiti kojim ćete se redoslijedom posvetiti svakom polju. Sve je povezano i sve čini jednu priču. Sve što odlučite odjenuti treba odgovarati svemu ostalom i uklopiti se u cijelu priču.

Kod uređivanja za izlazak bez obzira o kojoj se prilici radilo potrebno je poznavati svoje tijelo, odnosno sve njegove prednosti i nedostatke. Isto tako je bitno poznavati svoje lice i znati što na njemu treba istaknuti, a što sakriti.

Šminkanje za izlazak ne mora nužno biti komplicirano i uzimati puno vremena, ali opet s druge strane ipak su to upadljivije boje i jači tonovi koji po danu jednostavno nisu prikladni i primjereni.

Pogledajte kako se treba našminkati za izlazak.

Podloga je obvezatna, pogotovo ako postoje problemi s aknama, a i zbog boljeg dojma. Uzmite tekući puder i nanesite ga na lice, pritom pazite da ga nanesete pravilno kako se ne bi primjetili ružni prijelazi.

Odaberite pravu nijansu pudera i uskladite ju sa bojom kože. Puder se mora stopiti s vašim licem gdje ne smiju biti vidljivi tragovi bilo kakvih nedostataka. Nakon pudera uzmite korektor i laganim potezima ga nanesite na područje gdje se nalaze podočnjaci.

Maskara je neophodna za ljepši i glamurozniji izgled očiju. Najbolji savjet tijekom nanošenja je svaki put kada ju stavljate dio ukloniti s maramicom i tek onda staviti. Tako ćete izbjeći grudice i ljepljenje trepavica.

Sjenila obavezno moraju biti u nekoliko boja, jer ne želite izgledati nezanimljivo i prije svega dosadno. Potrebno je biti oprezan, jer tijekom kombiniranja više boja može se dogoditi pretjerivanje i tada niste postignuli ništa.

Boje moraju odgovarati vašem outfitu, a osim toga moraju na najljepši mogući način istaknuti vaše oči i vaše lice. Za efekt većih i izražajnijih očiju dovoljno je poigrati se sa svijetlim i tamnim nijansama.

Svjetlije uvijek stavljajte na početak i sredinu kapka, a tamniju nijansu stavljajte u sam kut oka i malo prema kraju. Ne zaboravite nabaviti aplikatore koji će vam olakšati nanošenje sjenila.

Za još glamurozniji izgled tu je i olovka koja će još više pojačati tajnoviti izgled kojem težite. U slučaju da niste sigurni uvijek možete za savjet pitati vizažistu koji će vam pomoći svojim korisnim informacijama.

Autor: S.Š., Foto: Inga Ivanova/Shutterstock