Šminka za novu godinu

šminka za doček nove

Poseban dan u godini kada jednostavno morate zablistati je ispraćaj stare godine i doček nove! Za taj dan podrazumijeva se da se malo više potrudite oko izgleda i da make upom postignete glamurozni izgled. Oboružajte se kozmetikom i raznim pomagalima u obliku šljokica u svim mogućim bojama i krenite!

Za početak nanesite korektor na područje oko očiju te nanesite vašu idealnu nijansu tekućeg pudera na lice. Preko njega nanesite obvezno i puder u prahu ili kamenu kako bi ujednačili ten i spriječili pojavu masnoće. Za novogodišnju noć idealna će biti brončana nijansa u nježnijim tonovima.

Kod sljedećeg koraka usredotočite se na oči. Želite li proći primijećeno svakako se savjetuje da napravite smokey eyes na očima. Na kapke nanesite tamnu olovku i obrubite ih duž linije oka. Potom preko njega pređite sjenilom u maslinastoj ili smeđoj nijansi. Možete se poigrati i plavim, zelenim i ljubičastim nijansama ako ste malo hrabriji. U kuteve oko i ispod obrva nanesite svjetlu nijansu sjenila. Koristite uvijač za trepavice i na kraju sve uokvirite crnom maskarom u nekoliko slojeva. Možete koristiti i tuš za oči. Ako ćete se poslužiti njime, možete si za ovu večer dozvoliti da on bude nanesen u debljem sloju i da prelazi vanjski rub oka. Tako ćete dobiti mačkasti izgled očiju.

Ako ćete jako naglasiti oči, na obraze stavite samo malo sjajnog rumenila u boji koja vam pristaje. Usne je dovoljno premazati bezbojnim sjajilom uz pomoć kojeg ćete postići veći volumen usana.

Crveni ruž ili sjajilo i naglašene usne nikada ne izlaze iz mode za novogodišnju noć! Ako niste jako naglasili oči, crveni ruž idealan je za vas! Prije nego što ćete pažljivo obrubiti usne olovkom, nanesite na njih malo pudera u prahu kako bi se ruž što duže odrržap. Nakon olovke nanesite ruž u crvenoj nijansi koja vam najbolje odgovara.

Za kraj nanesite lak za nokte. Uvijek popularna francuska manikura može se doraditi uporabom ružičastih ili srebrnih nijansi. Prvo nanesite prozirni lak, a nakon što se osuši pređite srebrnom nijansom i to tako da liniju povućete samo preko vanjskih vrhova noktiju. Za kraj nanesite još završni sloj prozirnog ili ružičastog laka preko cijelog nokta.

Za novogodišnju noć dozvoljeno je malo više šminke jer se ipak radi o posebnom danu u godini. Ipak, pripazite da ne postignete kontra efekt i ne nanesete previše svega. Mogli biste se sjajiti poput božićnog drvca. Što se tiče frizura, elegantan izgled možete postići skupljenom kosom u punđu ili je ostavite raspuštenom. Izbor je na vama.

Autor: M.L., Foto: Yeko Photo Studio/Shutterstock