Šminka za mlađi izgled

Šminka

Tijekom dvadesetih godina nam je imponiralo kada su nam rekli da izgledamo starije. Htjele smo izgledati starije pomoći šminke, a danas težimo tome da izgledamo što mlađe. Pogotovo ako ste prošli četrdesetu ili pedesetu. Danas vam donosimo nekoliko savjeta kako pomoću šminke možete skinuti barem 10 godina s vašeg lica.

Pripremite kožu

Prije svakog pudera važno je nanijeti na lice odgovarajuću kremu. Ako imate masnu kožu birajte matirajuće kreme za lice, a ako imate suhu, birajte bogatije i vlažnije kreme. Ako ste jedna od sretnica koja ima normalnu kožu lica, birajte lagane kreme jer što bolje pripremite lice za nanošenje pudera, on će bolje sjesti na lice.

Tekući puder

S godinama nam je koža lica sve više suha stoga birajte bogatije pudere sa pomlađivajućim sastojcima. Ako i dalje imate masnu kožu  birajte lagane matirajuće pudere. Puder obavezno mora biti u boji vaše kože, ni svjetliji ni tamniji jer će na licu izgledati neprirodno. Bitno ga je i dobro nanijeti na lice i rukama utrljati malo pudera i na vrat kako se ne bi vidjeli prijelazi.

Korektor

Ako imate tamne kolutove ispod očiju birajte nijansu svjetliji korektor od boje vaše kože i nanosite ga u obliku trokuta, tako da osnovica bude ispod vaših očiju, a kut na kraju vašeg nosa. Tako ćete posvijetliti i osvježiti taj dio lica i pružiti mu budan i naspavan izgled.

Oblikujte i popunite obrve

Tijekom godina vaše obrve postaju sve tanje i tanje, a mladolik izgled postići ćete njihovim popunjavanjem. Ako ste iskusni u tome, obrve popunite olovkom koja ne bi smjela biti premekane teksture, a ako želite dobiti nježniji izgled koristite sjenilo. Sjenilo i olovka moraju biti u boji vaših obrva kako one ne bi izgledale previše nacrtano.

Ruž za usne

U ovim godinama tamni ruževi za usne će vas previše zatvoriti i još više ostariti. Radije birajte ruževe svijetlih ružičastih nijansi koji će vašem licu donijeti svježinu i dati vašim usnama punoću. Usne također gube na volumenu tijekom godina, a tako ćete im tu punoću vratiti. Izaberite onaj koji vašem tenu najbolje pristaje.

Na kraju šminkanja dodajte na lice i rumenilo. Rumenilo ženama odlično pristaje, a one čine greške da ga ne nose uopće. Probajte ga staviti na lice i dobro utrljati da se stopi s vašim tenom i vidjet ćete veliku razliku kako izgleda vaše lice. No i s njime nemojte pretjerivati. Zapamtite, sa šminkom je uvijek biti umjeren, pogotovo kada je koža starija i osjetljivija.

Autor: M.D., Foto: kedrov/Shutterstock