Šminka za izlazak

šminka za izlazak

Dnevni ili večernji make up? Svaki način šminkanja ima svoja pravila s kojima ćete naglasiti sve prednosti na licu i učiniti ih više vidljivima. Slijede korisni trikovi i savjeti za najbolju večernju šminku s kojom ćete zablistati i postići željenu transformaciju.

Šminka za izlazak podrazumijeva jači make up, ali s granicama kako ipak ne bi pretjerali i tako postigli suprotan efekt od onog kakvom ste se nadali. Ako pretjerate s količinom šminkanja moguće je da će upravo nedostaci doći na vidjelo.

Kod večernjeg šminkanja bez obzira što se radi o naglašenijem make upu treba voditi računa o ravnoteži. Odlučite li oči istaknuti tamnijim bojama to ne znači da i usne ne možete uljepšati i na taj način staviti u prvi plan kao i oči, ali treba paziti da sve bude umjereno i bez pretjerivanja.

To znači da ako želite oči našminkati smokey eyes tehnikom poznatoj po najviše tamnim nijansama zbog kojih oči dobivaju potrebnu mističnost, bilo bi najbolje kada bi usne bile istaknute uz pomoć nježnijih nijansi.

Počnite s podlogom tako što ćete uz pomoć tekućeg pudera pokriti sve nepravilnosti za koje ne želite da se primijete. Važno je proći puderom preko cijelog lica i posebno paziti na prijelaze između vrata i lica, a to je moguće tako da se malo pudera nanese i na vrat. Kako bi boja pudera bila što prirodnija potrebno je pronaći nijansu koja će se najbolje slagati s vašom bojom kože.

Nakon pudera uzmite korektor i natapkajte ga na područje ispod očiju ne bi li bili sigurni da ste u potpunosti uspjeli sakriti tragove podočnjaka. Želite li da vam trepavice izgledaju gušće nakon prvog sloja uzmite puder u prahu, nanesite ga na trepavice, a zatim i drugi sloj maskare.

Kada ste završili s trepavicama uzmite sjenilo i počnite prvo sa svjetlijom nijansom koju ćete staviti na početak kapka. Nakon njega ćete napraviti lagani prijelaz srednje tamnim sjenilom po sredini kapka i završiti s najtamnijom nijansom. Šminkanje očiju možete završiti olovkom ili maskarom, sve ovisi o tome koliko su vam ruke stabilne i mirne.

Na kraju ne zaboravite na usne koje možete uljepšati uz pomoć olovke i ruža ili sjajila nježnije nijanse. Prijeđite olovkom preko ruba usana, pazite da boja nije previše tamna kako ne bi izgledalo kao da imate brčiće te nanesite željeni ruž ili sjajilo. Šminka za izlazak sada je spremna.

Autor: S.Š., Foto: Oleg Gekman/Shutterstock