Šminka i frizura za vjenčanje

nasmijana mladenka

Zaruke su prošle i sada samo treba isplanirati jedan od najvažnijih dana u svom životu. Dan za koji ćete htjeti da vam ostane u lijepom sjećanju i koji ćete poželjet pogledati više puta na svom dvd-u. Period koji vam predstoji treba biti dobro isplaniran kako se ne bi dogodile nepredviđene situacije.

Želite li biti sigurni da će sve ići po planu uzmite si dovoljno vremena i raspitajte se gdje ima dobar vizažist koji će od vas učiniti najljepšu mladenku. Bilo bi najbolje kada bi mogli naći osobu koja vam može složiti frizuru i staviti make-up.

Tako štedite na vremenu i na živcima jer ipak se samo s jednom osobom dogovarate oko svog izgleda. Na samom početku dogovorite generalnu probu. Proučite časopise u potrazi za idejom željenog izgleda.

Ako ste našli super frizuru pokažite ju što prije svom frizeru kako bi se i on znao pripremiti i složiti ono što ste zamislili. U slučaju da imate prekratku kosu, a htjeli bi loknice, postoji rješenje.

Uvijek se možete odlučiti za ekstenzije koje će vam omogućiti kovrče, odnosno frizuru kakvu ste zamislili. Ekstenzije su dobre i kod ostalih frizura, sve one koje zahtijevaju malo dužu kosu kako bi se s njom što lakše manipuliralo.

Umetci se mogu koristiti i za punđu ako nemate dugu kosu ili ako ona nije dovoljno gusta. Sve je moguće kako bi taj dan izgledale kao prave kraljice. Ne treba zaboraviti da sama frizura ovisi o vašoj haljini.

Prije nego što se odlučite za frizuru pronađite prvo vjenčanicu i ravnajte se prema njoj. Ako niste sigurni uvijek možete pitati prijateljicu ili frizera koji će svojim stručnim savjetima olakšati vašu odluku.

Frizuru ste riješili, ostaje šminka. Prirodni tonovi uvijek su najbolje rješenje za mladenku kada napadna šminka predviđena za večernji look jednostavno ne odgovara.

Uvijek se odlučite za podlogu koja odgovara vašoj boji tena, a iluminator vam može pomoći kako bi cijeli dan izgledali svježe, s tim da ni s njim ne treba pretjerivati. Vodootporna maskara i tuš su obavezni.

Ipak je to dan prepun emocija i da ne bi morale razmišljati o tome hoće li vam se skinuti šminka, najbolje je odmah reagirati i pobrinuti se da se to ne dogodi. Za mladenke s naočalama preporuča se jednostavna šminka.

Autor: S.Š., Foto: freya-photographer/Shutterstock