Šminka flourescentnih boja

flourescentna šminka

Do sada smo mogli vidjeti najrazličitije make up izglede, odjevne stilove te trendi frizure. No kako smo u današnje vrijeme relativno “zatrpani”  svakakvim look-ovima, nije rijetkost da se u ponudi vide neke kombinacije koje nisu za svakoga, odnosno ne može ih nositi svatko.

Tako je svoje mjesto opet našlo pojavljivanje flourescentnih boja koje su prije bile aktualne u 80-im godinama prošloga stoljeća. Tako zaigrani svijet ljepote su prihvatile mnoge zvijezde i ostali ljudi koji znaju uživati.

Flouresecentni make up se smatra vrlo modernim preokretom koji je definitvno promijenio svijet šminke i mode.

Ipak, danas smo svjedoci što decentnijeg i glamuroznijeg make up-a koji zrači finoćom i elegancijom. Tako su poznati vizažisti odlučili spojiti elegantnu šminku s odvažnom flourescentonom i dobili su zanimljive rezultate.

Umjesto naglašavanja očiju, usana i noktiju različitim žarkim bojama, danas se flourescentni make up orijentira samo na jedan detalj. To znači ako smo odabrali istaknuti usne flourescentnom ružičastom bojom, nećemo zato dalje isticati oči tako žarkim bojama.

Oči bi zato trebale imati neke svjetlije, neutralne tonove kako bi šminka djelovala na mjestu i pravilno.

Odlučite li se za iskričavo zelene nokte, nikako nemojte dalje naglašavati usne ili oči jer se to smatra pretjeranim i napadnim.

Također, isto pravilo vrijedi ako npr. želite na oči nanijeti različita sjenila žarke boje. Na obraze se ne preporuča nanositi kričavo rumenilo u više sloja jer biste mogli izgledati poput lutkice.

Za frizuru uz tako flourescentne boje odaberite neki stil s puno volumena ili skroz ravnu kosu. Tako ćete zračiti snagom i privlačiti totalnu pažnju. No pripazite s volumenom kose. Pretjerivanje nije preporučljivo pa pokušajte uskladiti neku zlatnu sredinu.

Ako ste ipak od onih hrabrijih i odvažnijih karaktera, možete se odlučiti za u potpunosti isti look kao iz 80-ih. Posebna naglašenost je na očima, usnama, noktima i kosi istovremeno. Pa samo hrabro i pokažite da zaista znate to nositi!

Autor: A.B., Foto: Mayer George/Shutterstock