Skidanje kilograma prirodnim putem

kile

Jako je malo žena koje će reći da su potpuno zadovoljne svojom težinom. Uvijek se imamo na što žaliti pa čak i ako se radi o dvije tri kile viška. No, je li višak kilograma doista tako bitan? Treba li se mučiti oko borbe protiv kilograma?

Oko nekoliko kilograma se dosta ne bi trebali opterećivati. Oni će se lakše izgubiti ako lagano krenete u bitku protiv njih nego ako se opterećujete stalno oko toga koliko ćete izgubiti. Najlakše ćete nekoliko kilograma viška izgubiti, ako se pomirite s tim da ih imate. Ti kilogrami bi vam trebali biti motivacija, a ne napor.

Jednom kad se odlučite živjeti zdravije i za pozitivne promjene u životu, to će uključivati i zdravu prehranu. Sama promjena sklopa u glavi će vas motivirati da se krenete hraniti zdravije. To za rezultat ne mora odmah biti gubitak kilograma nego ćete se već samo uz promjenu prehrane vi bolje osjećati u svom tijelu. To će vam dati energije, osjećat ćete se poletno, a višak kilograma će tada pasti u drugi plan.

Činjenica je, ako se ne opterećujete svaki dan svojim viškom kilograma, nego ignorirate težinu, ali ipak, jedete zdravo, kile će se početi topiti. Kilogrami će krenuti nestajati, a vi se nećete opterećivati time nego ćete uživati u svakodnevnim stvarima.

Mnogima nagomilani kilogrami predstavljaju problem, no najbitnije je kako sebi stvari složite u glavi. Dijeta i mršavljenje ionako idu od promjene mentalnog stava, a ne od izgladnjivanja raznim dijetama. Morate biti zadovoljni, sretni, nasmijani i uvijek veseli i tada ćete zračiti pozitivom i veselim duhom.

Ako to uspijete ostvariti, sve drugo će doći samo po sebi. I tada male stvari već čine veliku promjenu. Kakvo god vaše tijelo bilo, bitno je da se osjećate dobro u njemu. I samo da znate, tih nekoliko kilograma viška ionako vidite samo vi, a ostali vam ih ne zamjeraju. Stoga, nosite svoje kile ponosno i prihvatite se, a nakon toga dolazi sve ostalo, a ono što je najbitnije je vaše zdravlje.

Autor: S. G., Foto: KieferPix/Shutterstock