Široke narukvice

široke narukvice
Široke narukvice, Foto: OLGA ILYINA/Shutterstock

Žene vole modu, vole se njome poigravati i vole mogućnosti koje im pruža. Ona daje mogućnost da svaki dan izaberu iz kataloga tko žele biti. Jedan dan ste možda sramežljiva geiša, sutra ste odlučile biti tigrica u betonskoj džungli, a prekosutra ćete biti nepopravljiva romantičarka u haljini posutoj cvijećem. Moda nam daje dozvolu da budemo tko god želimo i da uskladimo svoju nutrinu sa vanjštinom.

No nije samo odjeća ona koja nam daje mogućnost da se izrazimo i prenesemo poruku svijetu. Sve to možemo i putem modnih dodataka. Oni su poput trešnje na vrhu sladoleda. Čak možete posjedovati vrlo ograničen repertoar u ormaru ako imate dobre modne dodatke.

Ista crna haljina može se njima preobraziti iz outfita dostojnog bala u haljinu u kojoj možete otići na ležernu kavu sa prijateljicom.

Posebice smo zaljubljene u narukvice. Ženske ruke su vrlo ekspresivne i pogledate li nekoliko žena kako priča primjetit ćete mnogo veću količinu gestikulacije, no što se može vidjeti u muškom društvu. Mogli biste reći urođena drama.

Tako nakit poput narukvica ili prstenja ističe ženske ruke i privlači na njih pažnju. Poznato vam je kako možete procijeniti mnogo toga o ženi s obzirom na to kako brine o rukama. Široke narukvice su posebice moderne ove sezone.

Materijal je ostavljen vama na izbor. Želite li izgledati poput mitske ratnice sa debelom kožnom narukvicom, kao da ste upravo sišle s Olimpa sa metalnim obručima oko zapešća ili ipak birate drvo i niske perli.

Sve vam je dopušteno. Ljetno vrijeme dopušta čak i velike plastične narukvice koje bi po zimi izgledale smiješno.

Zašto su široke narukvice tako popularne? Možda njihov izgled podsvijesno sugerira okove ili lisice što golica mušku maštu. Naš savjet je samo da pripazite na debljinu narukvice s obzirom na građu.

Ako imate malene ruke odaberite one nešto malo uže i podignite ih više na zapešću kako bi dlan izgledao duži. Imate li duge vretenaste prste možete birati narukvice bilo koje širine bez bojazni da će vam skratiti ruku. Poigrajte se bojama i uzorcima, okujte svoja zapešća u ove očaravajuće komade i uživajte.

 Autor: L.K.  Foto: OLGA ILYINA/Shutterstock