Simptomi slabog imuniteta

simptomi pada imuniteta

Imunitet je važan za organizam svakog čovjeka jer štiti od raznih virusa i bakterija te pomaže uspostaviti ravnotežu u tijelu. Postoje simptomi na temelju kojih možete zaključiti da je došlo do slabog imuniteta i na vrijeme poduzeti potrebne mjere kako bi zaštitili svoje zdravlje.

Na jačanju imuniteta treba raditi tijekom cijele godine tako da bi mogli biti spremni kada krene sezona prehlade i raznih viroza. Kako bi imali jak imunitet potrebno je smanjiti količinu stresa jer je poznato kako je upravo on jedan od glavnih razloga brojnih bolesti.

Stresa se možete osloboditi brojnim slobodnim aktivnostima koje će vas uveseljavati ili uz pomoć raznih metoda opuštanja s kojima ćete barem nakratko zaboraviti na sve probleme koji vas opterećuju i zbog kojih se ne hranite kako treba niti imate dovoljnu količinu sna.

Simptomi slabog imuniteta podrazumijevaju nekoliko znakova, a među njima je i herpes na usni, nesanica, povećana želja za slatkim, nedostatak energije, kronični umor i učestale prehlade.

Kada dođe do pada imuniteta to će se primijetiti i na vašoj koži, pa se nemojte iznenaditi ako uočite da vam je kosa izgubila sjaj, da su nokti krhki i da je koža postala blijeda i suha. Sve su to znakovi da je došlo vrijeme da nešto poduzmete kako bi ojačali prirodnu zaštitu organizma i pomogli mu da se obrani od brojnih bolesti.

Dođe li do pada imuniteta potrebno je razmisliti o određenim životnim navikama, pa tako obogatiti prehranu namirnicama koje u sebi imaju dovoljno C vitamina. Možete pokušati s prirodnim sokovima od jabuke, limuna, kivija, mrkve, cikle, špinata i drugih namirnica za koje nutricionisti smatraju da bi trebali činiti dio svakodnevice svakog pojedinca.

Spomenute namirnice kombinirajte kako želite, a važno je da u jednom soku dobijete koktel vitamina i minerala. Koliko je važno popiti čašu prirodnog soka, tako i jelovnik treba obogatiti zdravim namirnicama. I na kraju se ne zaboravite kretati. Povremene šetnje s prijateljima uvijek dobro dođu.

Nije svejedno što ćete činiti kako bi ojačali imunitet i pritom pomogli organizmu da se obrani od svih negativnih faktora koji bi mogli utjecati na kvalitetu života. Postoje razni načini kako si možete pomoći, a na vama je da ih odaberete.

Autor: S.Š., Foto: auremar/Shutterstock