Silikonski grudnjak za ljetne kombinacije

grudnjak
Grudnjak, Foto: crystalfoto/Shutterstock

Žene su dugo bile sputane u vrlo restriktivno donje rublje koje im je onemogućavalo normalno kretanje, silio njihovo tijelo u neprirodne položaje dajući mu oblik koji su muškarci smatrali privlačnim. Ponekad su ovakvi komadi poput korzeta uzrokovali čak i fiziološke probleme sa unutarnjim organima ili su rezultirali slaboću i nesvjesticom.

No tada se pojavila Mary Phelps Jacobs koja je uvidjela da moderna mlada žena treba nešto u potpunosti drugačije. Dokoličarenje i časkanje po salonima zamijenile su žene koje su sada željele sve, i karijeru i obitelj, i ovo donje rublje jednostavno više nije bilo prikladno za zadaće koje je žena morala obavljati.

Grudnjak je jedan od rijetkih odjevnih predmeta koji je s nama čitav dan stoga neka vam ne bude žao uložiti u kvalitetne grudnjake i platiti ih nešto više. Koža će vam biti zahvalna. Zasigurno ste mnogo puta vidjele kako je sjajna odjevna kombinacija pokvarena lošim odabirom donjeg rublja. Nije nimalo privlačno kada ispod lijepe prozirne košulje proviruje neprivlačni grudnjak ili kada se na lanenim hlačama ocrtava trag gaćica.

Kako temperature rastu bacamo slojeve odjeće sa sebe. Sve manji odjevni komadi useljavaju se u naše ormare. Teške tkanine nisu nikako prikladne za paklene vrućine. Birajte odjeću od lakih prirodnih materijala i olakšajte svome tijelu borbu sa visokim temperaturama.

Možda ćete na ovom bojištu susresti poluprozirne ili lepršave majice, one otvorenih leđa ili sa neobičnim prorezima ili umetcima od čipke. Zamislite sada da prekrasna osunčana leđa prekrivena čipkom pokvari grudnjak. Upravo za ovakve situacije načinjen je silikonski grudnjak.

On se sastoji od dva komada silikona oblikovana poput ženskih grudi. Mogu biti spojeni u sredini ili pak odvojeni ako je slučajno prorez i sa prednje strane. Ako ste dovoljno hrabre odjenite neku odvažnu majicu bez grudnjaka, ali ne osjećate li se dovoljno odvažno ovo je slijedeća najbolja stvar koju možete učiniti. On će neznatno povećati grudi na dodir i k tome oponaša i njihovu teksturu.

Unutarnja strana je pomalo ljepljiva pa će se držati na mjestu. Jedino je bitno upamtiti da ovakav silikonski grudnjak nije namijenjen svakodnevnom nošenju već je samo za posebne prilike. Kada ga skinete isperite ga pod hladnom vodom ili ga možete i protljati vrlo blagim deterđentom ili šamponom za kosu kako biste skinuli prirodnu masnoću s kože nakupljenu tijekom dana. Zablistajte ovo ljeto u haljini golih leđa bez ustručavanja.

 Autor: L.K. Foto: crystalfoto/Shutterstock