Sevid, mjesto bogate turističke ponude

malo mjesto sevid

Cijela naša obala obiluje zanimljivim sadržajima i prekrasnim lokacijama u kojima mnogu uživati svi koji to žele. Dalmacija poput svih ostalih regija ima svoje zanimljivosti i čari, a među kojima se ističe ljepota obale, prekrasna boja mora i brojne znamenitosti. Sevid je još jedna turistička lokacija koju vrijedi vidjeti.

Sevid je pravo turističko mjesto koje se nalazi između Trogira i Splita. Od Trogira je udaljen svega 14 km dok je od Splita udaljen oko 40 km. Njegova lokacija je jednostavno savršena jer je smješten u blizini dva veća grada na tom dijelu obale. Tako je blizu, a opet tako daleko od uobičajene gradske gužve.

Pored dobre prometne povezanosti, Sevid je mjesto bogato prekrasnim prirodnim lokacijama, lijepim plažama i ljubaznim domaćinima. Stanovnici koji žive u ovom malom mjestu posvetili su se maslinarstvu, uzgoju vinove loze te ribarstvu.

Sevid je malo mjesto koje danas broji oko 1.000 stanovnika na Marinskoj rivijeri s lijepo uređenim kućama predviđenima za odmor iz snova. Ovdje dolaze svi oni koji žele uživati u miru i tišini, a opet ako im treba nešto konkretno, imaju možda 10 minuta vožnje do većeg grada.

Spomenuto turističko mjesto postalo je popularno zbog poznate pješčane uvale i zaštićenog lokaliteta s arheološke strane poznatije kao Stari Trogir. Radi se o uvali koja privlači brojne znatiželjnike. U Sevidu se nalaze mnogi arheološki ostaci, a među kojima je najbolje izdvojiti Crkvu Sv. Vida po kojoj je mjesto dobilo ime.

Bez obzira što se radi o malom mjestašcu koje pruža idilični mediteranski ugođaj, Sevid je mjesto koje ima sve što vam je potrebno za odmor iz snova. Ovdje ćete pronaći kafiće, restorane i trgovine te čisto more i čudesne plaže.

U restoranima imate priliku kušati vrhunske domaće specijalitete, pa se tako na stolu mogu pronaći delicije poput dalmatinskog pršuta, ovčjeg sira, djevičanskog maslinovog ulja te slanih srdela.

Ovo su mjesto mnogi prozvali pravom lokacijom za odmor s obitelji i to zbog svojih plaža koje su prilagođene i najmlađima. Zahvaljujući razvedenoj obali Sevid je kao stvoren za nautički turizam. Jednostavno ima sve što vam je potrebno, zato više ne morate razmišljati kamo na odmor.

Autor: S.Š., Foto: Miro Novak/Shutterstock