Set za manikuru

set za manikuru
Set za manikuru, Foto: oljalja/Shutterstock

Savršeni nokti na rukama želja su svake žene. Upravo zbg tog razloga, velik broj odlazi u kozmetičke salone i na skupe manikure. Međutim, želite li proći povoljnije, a bez obzira na to imati lijepe nokte kao da ste upravo došli od kozmetičarke, potreban vam je samo kvalitetan set za manikuru.

Što je zapravo manikura? Manikura je opuštajući, kozmetički tretman kod kojeg se pomoću korištenja odgovarajućeg alata, odnosno pribora uređuju nokti i koža oko njih. Ona učinkovito poboljšava i uljepšava čitavu strukturu naših noktiju i ruku, stvarajući osjećaj zadovoljstva nakon svakog tretmana.

Postupak manikure nije kompliciran ni ne traje predugo, a njegov je glavni cilj očistiti nokte, ukloniti svu nečistoću ispod i na njima.

Zatim ih je potrebno prigodnom turpijom oblikovati, a pomoću grickalice ili pincete odstraniti ostatak kože oko noktiju. Tretman sam po sebi nije toliko skup, ali se bez problema može raditi i kod kuće.

Zahvaljujući setovima za manikuru koji su jednostavni za kućnu primjenu, sada možete imati uvijek uredne nokte, bez utrošenog vremena i novca. Sve što je potrebno setu za manikuru jest kvalitetan pribor, odnosno kvalitetne škarice, rašpice, grickalice, pincete, štapića za manikuru, uglavnom dva do tri komada.

Sav je taj pribor pakiran u torbi koja je dovoljno izdržljiva i čvrsta kako ne bi došlo do problema prilikom nošenja i same dostave. Broj komada, odnosno samog pribora koji se nalazi u setu ovisi o njegovoj veličini, ali i cijeni.

Škarice su nam potrebne za oblikovanje nokta, rezanje ukoliko je to potrebno. Kod škarica moramo biti posebno oprezni kako ne bismo odrezali komad nokta koji ne želimo, a to se često događa kad nismo dovoljno koncentrirani ili nemamo dobre uvjete pri rezanju.

Grickalice, pincete i štapiće koristite samo nakon što pažljivo pročitate upute i shvatite na koji se način primjenjuju. Set za manikuru možete naručiti i preko interneta. Međutim, prije narudžbe provjerite je li osoba od koje set nabavljate ovlaštena za njegovo prodavanje.

Autor: D.Š. Foto: oljalja/Shutterstock