Set za manikuru i pedikuru

set za manikuru
Set za manikuru, Foto: oljalja/Shutterstock

Ruke su važne i ekspresivne. Rukama govorimo, gestikuliramo, mašemo, naglašavamo vlastite riječi. Njima i grlimo one koje volimo, bacamo ih oko vrata svojoj prijateljici, sestri ili svome muškarcu. Njima radimo i ostvarujemo svoje ciljeve.

One su najvažniji alat koji ćete ikada posjedovati stoga posvetite im pažnju koju zaslužuju i s vremena na vrijeme uzmite si malo vremena kako biste ih njegovali.

Način na koji njegujete ruke i stopala prema nekima reflektira čitavu vašu ličnost. Sada bila to istina ili ne nije ni važno. Lijepe ruke su jednostavno privlačne i poželjne i vi ćete se svakako osjećati bolje i poželjnije.

Ujedno redovita njega ruku i noktiju odstranjuje probleme poput zanoktica, slabih i krhkih noktiju koji se listaju ili možda žutih tragova koji su ostali kao posljedica nekih loših navika.

Pogledajte video o tome kako nalakirati nokte kod kuće popularnom francuskom manikurom.

Naravno da možete navratiti na manikuru u neki od kozmetičkih salona no nemate li vremena ili je situacija u novčaniku pomalo poput stepe u nekom kaubojskom filmu vrlo lako možete i kod kuće same napraviti kvalitetnu manikuru. Za to će vam biti potreban set pomagala koja će olakšati uljepšavanje.

Alati koje biste mogle pronaći unutar seta za manikuru mogu pomalo varirati, ali uglavnom ćete tu pronaći štapiće za guranje kožice, oštre zaobljene škarice, rašpicu, rezač zanoktica i grickalicu.

Prije početka manikure potrebno je temeljito oprati ruke kako biste s njih odstranili svu nečistoću. Zatim možete ruke namočiti u toplu vodu ili ih pak i istrljati uz pomoć soli kao prirodni piling. Isperite ih, posušite i zatim krenite.

Omekšale nokte podrežite i očistite prostor ispod njih. Rašpicom oblikujte oštre ili neravne rubove i ako vaš set sadržava rašpicu za poliranje iskoristite i nju na površini nokta. Pogurajte kožicu sa ploče nokta unazad i ima li je mnogo odrežite je specijaliziranim škaricama.

Jednako možete učiniti i sa zanokticama. Vaši nokti su čisti, uredne dužine i sjajni. Možete dakako namazati ruke još maslinovim uljem i staviti na njih rukavice na nekoliko minuta kako biste postigli intenzivnu hidrataciju noktiju i kože ruku. Neka vaše ruke ostanu lijepe i njegovane. Pokažite njima nekome danas koliko ga volite!

Autor: L.K., Foto: oljalja/Shutterstock