Šeširi za jesen

šeširi

Stigla je jesen i pravo je vrijeme za ukrasni modni dodatak za glavu kojim ćete postići zadnji profinjeni izgled. Šešir će upotpuniti, istaknuti i osvježiti modnu kombinaciju. Zavirite u ormar u potrazi za modernim šeširima iz prijašnjih sezona koje se opet nose ili obnovite svoje modne dodatke kupovinom novog koji je trenutno u trendu.

Hladniji dani ne znače da se ne možete poigrati detaljima i poraditi na izgledu. Čak štoviše, tmurni jesenski dani djelovat će vedrije i življe. Pogotovo ako kombinirate neku od boja koje se trenutno nosi. Ove godine nosi se bodro crvena, smeđa i plava, a uvijek možete posegnuti i za lijepim crnim šeširom. On će doći do izražaja u posebnim prilikama.

Ukoliko ne znate koji šešir odabrati i koji vam model najbolje pristaje, pročitajte važna pravila prilikom odabira šešira.

Imate li ovalno lice, odgovarat će vam sve vrste šešira. Upravo radi toga bilo bi šteta da vaš ormar ne krasi par različitih primjeraka šešira. Za svakodnevni casual look odaberite kaubojski šešir i osvježite modnu kombinaciju.

Ako imate okrugli oblik lica, morate izabrati šešir koji će vam vizualno stanjiti i izdužiti lice. Pravi izbor bit će šeširi širokih oboda koji su puno širi od vašeg lica. Izaberite što raskošniji i namjestite ga tako da stoji u krivo. Nemojte koristiti šešire koji imaju uski obod ili kratki cilindar.

Srcolikom obliku lica pasat će šeširi kratkih oboda, a jako dobro će vam stajati i okrugle kapice. Nemojte koristiti šešire širokih oboda jer će vam istaknuti donji dio lica. Iako većina šešira paše uz ovaj oblik lica, najbolje će vam pristajati uske kape uz lice i glavu. Birajte cloche šešire i one srednjeg oboda. Tako ćete uravnotežiti crte lica.

Trokutasti oblik lica ima naglašenije crte na donjoj vilici, znači oko ustiju i brade. Birajte visoke šešire s nepravilnim i širokim obodom. Takvi šeširi smanjit će naglasak na donjoj vilici.

Četvrtastom obliku lica pristajat će šeširi koji će omekšati njegove krajnje linije te tako izdužiti i ublažiti crte lica. Neka vaš izbor budu šeširi sa što užim obodom, nepravilnih ili okruglih oblika. Možete nositi i šešire u obliku kapa, koji će priljubljivanjem uz lice lijepo pristajati.

Uživajte u jesenskim danima kombinirajući šešire raznih oblika ili uzoraka. Možete ga iskombinirati i s frizurom jer svi znamo pravilo da u zatvorenim prostorima nismo obvezne skinuti šešir. Ovo pravilo bontona vrijedi od davnina i to samo za žene. Doneseno je kao vrlo praktično, da se ženama ne bi pokvarila frizura prilikom njegovog skidanja. To je još jedan dodatni plus da se poigrate šeširima i upotpunite svoj jesenski stil.

Autor: M.L., Foto: oliveromg/Shutterstock