Šeširi su nezamjenjiv modni dodatak

žena s bijelim šeširom
Žena s bijelim šeširom, Foto: Ersler Dmitry/Shutterstock

Kapa, marama, traka i šešir neizostavni su modni dodaci tijekom svih godišnjih doba, a pogotovo tijekom proljeća i ljeta kada samo razmišljamo o tome kako se zaštititi od sunca i glavobolje. Šešir može biti multipraktičan i pravi dodatak svakom odjevnom stilu samo ako znate kako ga iskombinirati. Kao dio tradicije odijevanja postoji već duže vrijeme, još od pretpovijesnog vremena.

Tada se koristio kao zaštita od sunca i kiše prilikom rada na otvorenom, a kasnije i zbog isticanja položaja u društvu kao što danas još uvijek rade pripadnici kraljevskih obitelji diljem svijeta, a pogotovo u Europi.

Tijekom stoljeća mijenjao se i oblik šešira, a prava preketnica bila je kada su se pojavile perike, jer se tada povećala i dimenzija nakon čega se pojavljuje trorogi šešir. U srednjem vijeku mnoge dame su šešire ukrašavale raznim trakama.

Šešir je danas modni dodatak koji se može uklopiti sa skoro svakim stilom. Sve ovisi o tome za koju se priliku sređujete. Ako ste se zaputili na neko svečano primanje, priuštite si izgled princeze ili kraljice. Ne zaboravite sve usuglasiti s primjerenom haljinom i cipelama.

Želite li opušteniji i romantični izgled dok šećete sa svojim dragim tijekom toplih ljetnih mjeseci, odaberite šešir sa širokim obodima, laganu i dugačku haljinu te casual cipele s ponekim dodadtkom.

Ako želite izgledati poput Jennifer Lopez u njenoj hip hop fazi nećete pogriješiti ako odaberete pomalo otkačen izgled s kapri hlačama, majicom koja više podsjeća na potkošulju te otvorene platforme i šešir većih dimenzija.

Jeste li znali da šešir puno govori o samom identitetu čovjeka? Oni imaju veliku moć transformacije i svaku osobu automatski izdvajaju iz mnoštva drugih ljudi što je vjerojatno razlog zašto neki posustaju kada treba na sebe staviti određeni modni dodatak.

Brojne poznate osobe učinili su ikonama stila, jer su znali kako se nositi sa šeširom. Od muških modela koji su se podjelili na western izadnje i one koje je nosio Humphrey Bogart u Casablanci.

Odaberite model koji najviše odgovara vašoj osobnosti.

Autor: S.Š. Foto: Ersler Dmitry/Shutterstock