Seksualne poze za određivanje spola djeteta

muškarac i žena

Povećati šanse da se rodi djevojčica ili dječak je moguće, ako pazite na koji način ćete začeti. Iako ne postoji metoda koja 100% garantira da će to odrediti željeni spol, postoje mnoge pozicije u spolnom odnosu, koje bi vam mogle povećati šanse. Postoje dvije vrste kromosoma koji su odgovorni za određivanje spola, a izlaze iz sperme na različite načine.

X kromosom je odgovoran za zasnivanje curice. Spermij koji u sebi nosi X kromosom je mnogo veći i kreće se sporije. No živi mnogo dulje i ima veću izdržljivost, kada je u pitanju dostizanje jajašca. Y kromosom je odgovoran za zasnivanje dječaka. Spermiji koji nose ovu vrstu kromosoma su mali i jako brzi. Oni jako brzo stižu do jajašca, no mana im je što ne žive dugo te ako moraju dugo putovati do jajašca, vrlo vjerojatno neće uspješno završiti svoje putovanje.

Kako začeti curicu

Ukoliko želite začeti curicu, morati ćete produljiti prodiranje spermija. X spermiji su puno izdržljiviji te im treba više vremena kako bi došli do jajašca, zato će na dugom putu oni opstati, dok Y spermiji takav put neće izdržati. Stoga pokušajte da muškarčev orgazam bude što dalje od vrata maternice.

Seksualne poze koje su najbolje za dobivanje curice, su misionarski i sjedeći položaj u kojem par omota noge jedan oko drugog. Ovakve poze neće dopustiti duboku penetraciju, te mogućnost ostvarivanje željenog rezultata povećati.

Kako začeti dječaka

Zbog slabe izdržljivosti Y spermija, potreban je položaj koji dopušta duboku penetraciju. Ukoliko želite začeti dječaka, muškarčev orgazam treba biti što bliže vratu maternice. Na taj način će se smanjiti količina vremena, potrebna da Y spermij stigne do jajne stanice.

Položaji koji će omogućiti začeće dječaka su položaji u kojima žena dominira. To su položaji u kojima je žena na vrhu, te može kontrolirati koliko duboko penis može ući. U trenutku muškarčevog orgazma, žena bi trebala omogućiti da je penis što dublje unutra.

Još jedna bitna stvar koju ne smijete zaboraviti, je ta da žena treba doživjeti orgazam prije muškarca. To će promijeniti pH u blizini vrata maternice, što odgovara Y spermiju, i naravno obrnuto vrijedi, ako želite imati curicu.

 Autor: A.Z., Foto: Marin/Shutterstock