Savršeno žensko odijelo

poslovna žena

Tvrtke, uredi, poslovnice nisu više mjesta na kojima caruje patrijarhat. Nisu više carstva strogih tamnih odijela u kojima se stapate sa masom. Kako to obično i biva kada žena upadnu u priču stvari postaju ljepše i zanimljivije. Ako ste ikada pogledali ijednu epizodu Mad Mana ili Muškaraca sa Madisona jasno vam je da je to još doba u kojem su žene samo savršeno uređene lutkice. Čak i ako su sposobne poslovne žene moraju izgledati kao krhki muški zabavni park.

No danas, što više odgovornosti i vodstva prelazi u ruke poslovnim ženama zmajevima,mijenja se i moda na radnom mjestu. Neće doći na sastanak u stezniku, svilenoj haljini i fen frizuri. Moderna žena odabrat će odlično krojeno žensko odijelo koje je istodobno funkcionalno, udobno i ženstveno.

Pravu revoluciju ženskih odijela uvodi Coco Chanel. Naravno da nam je njen rad poznat, tko bi mogao zaboraviti ovu majku male crne haljine. Ali jeste li znali da je upravo Coco ponudila damama alternativu ružnim i nezgrapnim ženskim odijelima i da je upravo ona počela nositi hlače, dok su se žene još utezale u steznike i pokušavale biti savršeni pješčani sat. Dala nam je i suknje do malo ispod koljena i meke sakoe od finih materijala sa uskim rukavima i manjima jastučićima na ramenima.

Svakako ako ste po prirodi eklektična osoba i vaš stil u slobodno vrijeme se dosta razlikuje od ovog poslovnog ili prigodnog za nešto svečanije prilike, tada postoji jednostavno riješenje. Žene smo i imamo luksuz korištenja modnih dodataka i zanimljivih neklasičnih krojeva kako bi istakle svoju osobnost.

Koristite zanimljive broševe, ogrlice ili prstenje uz klasično odijelo, stavite tigrastu maramu na sasvim običan radni dan, obucite krokodil smeđu torbu na tamnoplavo odijelo. Igrajte se, eksperimentirajte.

Toliko je modela od kojih možete odabrati. Klasično odijelo koje se sastoji od hlača i sakoa, ili varijacija sa suknjom ispod ili iznad koljena, uski sako i široke lepršave hlače, ili pak skraćene hlače do iznad gležnja i kratki sakoić.

Ako su vam problematična zona bokovi sjajno će vam pristajati široke zvonolike nogavice sa užom i zanimljivom košuljom. Imate li problema sa područjem trbuha. odaberite relativno duboke hlače ravnih nogavica i iskombinirajte ih sa lepršavom košuljom i pripadajućim sakoom. Sako će fiksirati siluetu, a lepršanje u sredini stvoriti iluziju pokreta i lakoće čak i ako je košulja monokromna.

Čujemo li mi to u ovom slučaju poziv za velikim zanimljivim brošem? Imate li duge noge i lijepo oblikovane listove odaberite žensko odijelo sa suknjom: ne preporučamo odabir prekratke suknje, već potražite onu koja je duža ali lijepo prati liniju tijela. Odlična pencil suknja do ispod koljena u koju je ugurana šarena košulja i podignuta kosa sjajan su poslovni look.

Odaberite same, probajte nekoliko modela u raznim bojama. Odlično je izabrati klasično odijelo u neobičnoj boji. Isprobajte npr. indigo boju ili boju pudera. poigrajte se sa mat i svjetlucavim djelovima. Ili kupite odijelo neobičnog kroja i kopčanja sa strane ali u klasičnijoj boji. Savršen sraz kreativnosti i ozbiljnosti.

Ne preporučamo odabir npr. jarko žutog odijela koje se kopča na leđima ljubičastim patentnim zatvaračem. Moguće da bi izgledale sjajno ali neprimjereno je situaciji i mogle biste djelovati ozbiljno. Stoga naš savjet je eksperimentirajte ili sa bojom ili sa oblikom, nikako oboje istodobno. Ostanite nam lijepe, sposobne i pametne.

Autor L.K., Foto:paffy/Shutterstock