Savršeni make up za jesen

plave oči

Postoje modni trendovi koji se mijenjaju i ovise ne samo o trenutnom godišnjem dobu, nego i o onome što misle vrhunske i najpoznatije modne kuće. Baš poput odjeće tako se mijenjaju trendovi i kada je u pitanju šminka ili make up. Prilagodite svoj izgled trenutnom godišnjem dobu.

Vrijeme je za make up i odluke s kojim ćete bojama započeti i kakva će sjenila krasiti vaše prekrasne oči. Dobro je znati da odabir boje sjenila ovisi prvo o vašoj boji očiju, pa ćete se prilagoditi najnovijim trendovima tako što ćete ih uklopiti u ono što vama stoji i ističe ljepotu vašeg lica.

Sigurno se nećete odlučiti za određenu boju samo zato što se ona sada nosi, nego ćete se odlučiti za zlatnu sredinu i nijansu koja najviše odgovara vašem licu. Kod šminkanja je važno znati naglasiti prednosti i sakriti nedostatke.

Svako šminkanje započinje s nanošenjem pudera. Podloga je važna, a prilikom stavljanja pudera morate paziti da ste ga stavili preko cijelog lica. Provjerite da vam se slučajno ne vidi rub. Ako je tako razmažite puder malo na vrat.

Boje sjenila su razne, a među dobrodošlima za zlatne boje jeseni kreću se smeđe, zlatne i sive nijanse. Našminkati se možete tako što ćete uzeti blijedo zlatnu boju sjenila koju ćete staviti na cijeli kapak sve do obrva.

Neka vam spomenuta boja posluži kao podloga. Kada ste završili s prvim nanošenjem, uzmite tamniju nijansu zlatno smeđe boje i stavite ju uz rub trepavica. Brojni make up stručnjaci su se složili kako zlatne nijanse stoje skoro svakoj boji očiju, tako da niti jedna žena ne mora imati problema oko odabira željene boje.

Ono na što se mora pripaziti su kombinacije kaki boje i zlatnih nijansi. Nažalost ovakav par boja ne stoji svakom, tako da je najbolje za jesen odabrati samo dvije nijanse zlatne boje koje ćete staviti na oči.

Autor: S.Š., Foto: Malyugin/Shutterstock