Savršena šminka za ljeto

vesele boje make upa

Promjenom godišnjeg doba dolazi do novina na području odijevanja i make upa. Za razliku od tmurnijeg i zagasitijeg make up-a, godišnje doba s visokim temperaturama obilježavaju jarke, razigrane i šarene boje. Vrijeme je za drugačjiji način šminkanja.

Zelena, plava, crvena i ružičasta samo su neke od boja koje se povezuju s ljetnim mjesecima, a koje treba znati iskombinirati s različitim modnim dodacima. Crni i smeđi tuš za oči zamijenite onima u boji. Crveni i zlatni će naglasiti smeđe oči, dok će zeleni, plavi i ružičasti tonovi odlično pristajati ženama sa svijetlim očima i tenom. Ukoliko naglasite oči, izbjegavajte istodobno šminkanje usana jakim bojama.

Ne biste htjeli izgledati prenapadno. Umjesto toga, nanesite bezbojno sjajilo ili ruž u boji kože. Njegujući balzam također je dobar odabir jer nije previše uočljiv, a ujedno i njeguje te štiti usnice od sunca i vrućine.

Pogledajte kako nanijeti zeleno i rozo sjenilo te izgledati najbolje ovo ljeto.

Naglašene boje sjenila za oči nanesite jedino ukoliko nemate jaku maskaru ili tuš. Kako bi vam boje na očima izgledale svježije i bile što postojanije, umjesto kremastih sjenila, koristite one u prahu.

Provjerite još jedan način kako se uljepšati za vrijeme ljeta.

Šarena sjenila za oči odlično će vam pristajati uz neku ludu, pomalo otkvačenu frizuru. Ovo se ljeto, kao što je to i inače karakteristično u toplijim danima, nose kratke frizure. Ukoliko imate dužu kosu, a ne biste je htjeli kratiti, možete je svezati u rep ili isplesti dugu pletenicu. Frizura će biti jednostavna, a izgledat će zanimljivo.

U ljetnim danima izbjegavajte tekući puder jer bi vam mogao dodatno zamastiti lice. Osim toga, zbog visokih se temperatura tekući puder često počne topiti.

Ukoliko još uvijek niste uhvatili boju, umjesto korištenja solarija i krema za samotamnjenje možete nanijeti bronzer. Izgledat ćete mnogo prirodnije. Bronzer će istaknuti vaše oči koje će izgledati veće, a ujedno će vam i cjeloukupni make up više doći do izražaja.

D.Š., Foto: Seprimor/Shutterstock