Savršena njega za masnu kožu

odraz u ogledalu

Postoji normalna, masna, mješovita i suha koža. Kakvu kožu vi imate? Je li ona normalna, masna ili mješovita? Kada jednom utvrdite tip kože, već ste na pola puta prema prekrasnom licu. Ako imate masnu kožu savršena njega podrazumijeva određene preparate i pravilan način života.

Masna koža je ujedno najosjetljivija, ali bez obzira na to ona ima jednu veliku prednost. Zahvaljujući takvom tipu kože, sve žene mogu zaboraviti na uranjenu pojavu bora. Umjesto bora tu su akne koje se pojavljuju zbog pojačane aktivnosti lojnih žlijezda.

Zbog jače aktivnosti lojnih žlijezda dolazi do začepljenja pora u kojima se zadržava sva prljavština, a što kasnije rezultira pojavom crvenih oteklina koje ne prolaze tako brzo. Slijedi nekoliko savjeta kako se možete najbolje brinuti za masnu kožu.

Prvo na što ne smijete zaboraviti je svakodnevno umivanje. Ako imate mogućnost bilo bi dobro kada bi to radili više od dva puta dnevno, jer samo tako možete detaljno ukloniti prljavštinu i smanjiti mogućnost pojave akni.

Budite oprezni kada birate nove proizvode koje ćete staviti na lice, a bilo bi najbolje kada bi izbjegavali one preparate koji se baziraju na uljima i mastima. Nećete pogriješiti ako upotrijebite preparate koji se baziraju na vodi.

Večernja njega lica je zaista važna, a pogotovo za osobe s masnom kožom. Nikako ne bi bilo dobro kada bi išli spavati sa šminkom na licu. Obavezno je skidanje šminke prije spavanja te umivanje i mazanje pravim kremama.

Budite uporni i ne zaboravite prilikom svakodnevnog tretmana upotrijebiti tonik i sredstvo za čišćenje lica. Jednom tjedno napravite piling i uklonite sve mrtve stanice kože.

Svi oni koji imaju masnu kožu svjesni su kako ne mogu stavljati na sebe bilo koju kremu ili losion, jer se može dogoditi alergijska reakcija, crvenilo i akne. Kada jednom pronađete savršenu njegu, vi uvijek možete imati lijepo lice.

Autor: S.Š., Foto: Christo/Shutterstock