Savršena njega za kosu

njegovana kosa

Želite li izgledati besprijekorno? Onda ne smijete zaboraviti na svoj zaštitni znak. Tako je, vaša kosa zaslužuje samo najbolje, a to je moguće uz zdravu prehranu i savršenu njegu koja podrazumijeva najbolje metode i preparate uz koje će kosa zasjati.

Vaša prehrana mora biti uravnotežena i ispunjena namirnicama koje u sebi imaju dovoljnu količinu željeza i proteina zahvaljujući kojima će kosa ponovo biti sjajna i puna života te poletna i zdrava.

Pored prehrane koja neophodna kako ne bi imali problema sa zdravljem važno je i da poznajete sve tajne pravilne njege kose. Slijede mali trikovi uz pomoć kojih će vaša kosa izgledati čarobno.

Jeste li ikada razmišljali o tome koji je najlakši način da smirite svoju kosu kako ne bi bila previše lepršava? Rješenje je u spreju za kosu i načinu na koji ćete ga staviti. Stavite sprej na četkicu za zube i lagano prođite kroz kosu na onim dijelovima koje želite smiriti. Rezultat je vidljiv odmah bez živciranja i gubitka vremena.

Već neko vrijeme razmišljate o tome kako ubrzati rast kose, ali niste još došli do pravog rješenja? Vrijeme je da posegnete za prirodnim metodama u obliku namirnica poput paprike, jaja i lososa. Obogatite svoju prehranim pravim sastojcima.

Ako želite izbjeći pucanje i lomljenje vlasi bilo bi dobro kada bi izbjegavali četkanje mokre kose i to samo onim četkama koje na sebi imaju male zupce. Kosu možete umjesto ručnikom sušiti uz pomoć pamučne majice ili krpe. Uz materijal od pamuka možete izbjeći oštećenje kose.

Postoje mnoge maske i serumi za kosu koji joj pomažu vratiti i održati sjaj. Mnoge maske su predviđene samo za krajeve jer se u suprotnom kosa može češće mastiti. Kako bi izbjegli da vam je kosa masna svaki drugi dan, nemojte maske stavljati na tjeme.

Provjerite kako možete napraviti kod kuće savršenu prirodnu masku za kosu:

Svi znamo koliko je štetno sušenje kose fenom, ali to je ipak najbrži način sušenja kose. Jedino što možete učiniti je da pri kraju sušenja kose uključite opciju nakon čega će vam početi puhati hladan zrak. Primjenom ovih savjeta vaša će kosa doživjeti pravi preporod.

Autor: S.Š., Foto: Pressmaster/Shutterstock