Savršen piling za tijelo

morska sol

Vodite li računa o svom izgledu i njezi tijela? Ako je tako onda sigurno znate kako je piling kože važan i neophodan za lijepu i zdravu kožu. Neke žene se odlučuju na odlazak kod kozmetičara u salon dok druge piling tijela radije rade kod kuće uz pomoć prirodnih recepata.

Savršen piling za tijelo možete napraviti i uz pomoć namirnica koje već imate u svom domaćinstvu i s kojima ste se već susretali. Morska sol osim za kupanje može biti odlična i za piling tijela kao i razna ulja za masažu.

Ako trenutno nemate ulja u svom domaćinstvu onda krenite u nabavku, ali pazite da su to svjetlija ulja predviđena baš za masažu ili bademovo i grožđano ulje. U kombinaciji s njima dobit ćete savršenu podlogu za piling nakon čega će koža biti kao nova.

Za čudotvorni piling potrebna vam je morska sol te neko od navedenih ulja. Uzmite 1 čašu morske soli te pola šalice ulja te dobro promiješajte. Prilikom miješanja morate paziti da vam sol ne pliva u ulju. Smjesa mora biti dovoljno homogenizirana, ali opet ne premasna.

Prilikom miješanja nećete pogriješiti ako dodate nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande, ružmarina ili limunske trave. Svako od navedenih ulja ima opuštajući učinak za vašu kožu nakon čega ćete se osjećati preporođeno.

Količina eteričnih ulja ovisi o tome kakav učinak želite postići. Za pravi ugođaj aromaterapije i osjećaj kao da se nalazite na opuštanju u salonu, bilo bi dobro kada bi se poigrali i stavili nekoliko različitih eteričnih ulja. Malo kapi od ružmarina, lavande te limunske trave i čarolija može započeti.

Piling stavljajte jednom tjedno. Važno ga je umasirati preko cijelog tijela za što bolji učinak, a nakon masaže s kojom ste se počastili vrijeme je za tuširanje. Neka vam piling postane dio vašeg svakodnevnog života.

Autor: S.Š., Foto: joanna wnuk/Shutterstock