Savjeti za zdrava stopala

njegovana stopala

Briga o ljepoti podrazumijeva njegu cijelog tijela, a pored raznih preparata ne treba zaboraviti na zdrave životne navike kao što je uravnotežena i pravilna prehrana koja uključuje vrijedne nutrijente. Svi oni zajedno doprinose tome da se bolje osjećate u svom tijelu.

Osim lijepog lica kojem posvećujete dosta svog vremena, tu su i stopala koja isto tako traže našu pozornost. Bez obzira na godišnje doba stopala su još jedno područje koje treba njegovati, a posebno tijekom ljetnih mjeseci kada se veći dio vremena znoje i kada je mogućnost pojave gljivica veća nego prije.

Kako bi izbjegli pojavu gljivica u vrijeme kada želite pokazati svoja lijepa stopala, bilo bi dobro da cijelo vrijeme nosite otvorene cipele, a ako to nije moguće obzirom da po ljeti pored sučanih razdoblja ima i onih kišnih, postoje načini kako se boriti protiv gljivica kada se one pojave.

Kako bi uvijek imali lijepa i zdrava stopala provjerite imate li u kućanstvu kukuruznog škroba. Ako niste sigurni krenite u u nabavku po gustin, pa ćete tako pomiješati šalicu gustina s toplom vodom, staviti u pećnicu na 200 stupnjeva i ostaviti dok smjesa ne potamni. Dok je topla smjesu treba utrljati na stopala, ostaviti da djeluje 15 minuta i zatim isprati u toploj vodi. Piling od škroba zaista djeluje.

Za potpuni nestanak gljivica i bakterija može vam pomoći i hidrogen peroksid. Sve što trebate učiniti je dodati 1 l destilirane vode i pomiješati s 3 % hidrogen peroksida. Bit će dovoljno oko 100 ml. Noge je potrebno namakati svaki dan ujutro i navečer po 15 minuta i tako sve dok ne primijetite promjenu na bolje.

Iako se preporuča hodanje u otvorenim cipelama ili sandalama kako bi koža mogla disati, neki ipak po ljeti vole nositi zatvorene cipele ili im je tako lakše zbog posla. Da se gljivice ne bi pojavile potrebno je na dno cipela pošpricati mješavinu sode bikarbone i hladne vode. Omjer neka bude 3:1.  Zahvaljujući ovim savjetima vaši problemi s gljivicama će brzo nestati.

Autor: S.Š., Foto: Viachaslau Kraskouski/Shutterstock