Savjeti za vjenčanje

planiranje

Nakon početnog entuzijazma kada ste jedva čekali isplanirati vjenčanje, odjednom ste se našli u nevjerici. Stavljajući sve cijene na papir, pitate se jeste li negdje pogriješili. Nakon što većina zapiše sve brojke na papir, rijetko kada se dogodi da netko ne gleda u sve te troškove s dozom čuđenja. Gdje je otišao sav novac i na što se sve potrošio?

Uštedite na budžetu ovim korisnim savjetima, a pri tome ne morate odstupati od svojih želja za najvažniji dan iz snova.

Ako imate vremena za organizaciju svadbene svečanosti te se taj period proteže na godinu dana ili duže, moći ćete i više uštedjeti. Tako ćete moći uštedjeti popriličnu svotu kojom ćete pokriti sve troškove vjenčanja. Odvojite mjesečni iznos iz plaća i tako skupite sav potreban novac.

Izbjegavajte vjenčanje oko bitnih datuma u godini kao što su Valentinovo ili Nova godina. Tada cijene za određene usluge mogu skočiti i više od 100% nego inače. Ovdje se posebno radi o cvijeću i cvjetnim aranžmanima za ukrašavanje.

Nemojte se ograničiti samo na subotu. Petak je isto odličan dan za održavanje svadbene svečanosti, a cijene sala mogu tada biti jeftinije i do 10 %. Uz to dobit ćete i popust na jelovnik. Tako ćete dobiti i više vremena za odmor ili ćete moći produžiti slavlje i na vikend.

Neka mladenka umjesto skupih vjenčanica za posudbu, razmisli o šivanju haljine kod krojačice. Odaberite haljinu i priložite fotografiju. Cijene će biti manje, a imat ćete haljinu identičnu s fotografije.

Raspitajte se o gratis stvarima koje možete dobiti koristeći neke usluge ili proizvode. Bilo da se radi o jastučiću za prstenje, veu ili podvezici, svakako iskoristite ovu prednost i uštedite. Neki restorani nude gratis noćenja ili svadbene torte.

Ako ste kreativni i imate smisla za dekoriranje, napravite sami ukrase za stolove, prostoriju ili automobile. Poigrajte se i s poklonom za vaše goste.

Ne morate imati band uživo, izaberite vaše omiljene pjesme i angažirajte DJ-a. Tako ćete isto puno uštedjeti jer nećete morati plaćati glazbenu pratnju.

Sretnite se sa svojim gostima ispred crkve ili ispred mjesta održavanja svečanosti. Tako ćete izbjeći tradicionalna okupljanja gostiju kod kuće i uštedjeti na dodatnim troškovima za hranu i piće.

Ako imate više vremena, kupite neke od odjevnih predmeta na sniženju tijekom rasprodaja. Kupite cipele ili odijelo za mladoženju, a ako ćete se presvlačiti iza ponoći možete kupiti i jeftiniju haljinu na sniženju.

Autor: M.L., Foto: Justin Kirk Thornton /Shutterstock