Savjeti za unutarnju ljepotu

savjeti za unutarnju ljepotu

Lijep izgled nije samo rezultat šminke, lijepe odjeće i općenito vanjštine. Bit ćete još ljepši ako se osjećate dobro u svojoj koži, jer ćete tako i zračiti ljepotom. Zato se potrudite što češće napraviti nešto lijepo što će uljepšati dan ljudima oko vas, ali i vama samima. Koji su najbolji savjeti za unutarnju ljepotu?

Velikodušnost

Malo je osjećaja koji su lijepi kao spoznaja da ste nekome pomogli donacijom, savjetom ili jednostavno prepuštanjem sjedala u autobusu. Učinak davanja, osjećaj ljubavi prema bližnjima pomaže i vama samima. Istraživanja su pokazala da kad razmišljamo o tome da pomognemo drugima takve misli jačaju naš imunosni sustav, bude pozitivne emocije, smanjuju bol, ublažuju stres, a ljepota sve više dolazi do izražaja.

Ljubav

Iako mnogi ljudi misle da bi morali davati novac u humanitarne svrhe ili uvijek uzvratiti kad vam netko nešto da, to i nije toliko važno. Ne morate poklanjati novac, nego samo svoje vrijeme i ljubav. Da biste pronašli svoju svrhu, nemate obveza prema društvu, već prema vlastitom zdravlju i sreći.

Zahvalnost

Zahvalite kad god vam netko nešto pokloni. Zahvalite kad vam netko pridrži vrata. Svi znamo u teoriji kada bismo se trebali zahvaliti za nešto, no često to zaboravljamo pa pogotovo bliske osobe uzimamo zdravo za gotovo. Zato se barem jednom tjedno zahvalite osobi koja je utjecala na vaš život na taj način što ćete napraviti nešto lijepo za nju ili joj barem napisati poruku zahvalnosti.

Ne treba uvijek previše razmišljati

Možete razmišljati o nečemu koliko god hoćete, no ako se nekog zadatka ne prihvatite i emocionalno, tada razmišljanje neće postati dio vašeg prirodnog instinkta. Djela su usko povezana s emocijama.

Jednostavnost

Sreća je duboko ukorijenjena u jednostavnosti. Umanjuju je previše razmišljanja i djelovanja. Pretjerivanje zamagljuje temeljne vrijednosti, među ostalim i zato što se motivacija temelji na tome da se otklone vanjski podražaji kako biste se emocionalno mogli usredotočiti na važan zadatak koji je pred vama. Na kraju, sreća izvire iz srca ispunjenog ljubavlju dok činite ljubazna i pozitivna djela!

Život je zajednica, stalno smo u kontaktu s ljudima. Zašto ne bismo bili jedni drugima pomoć, a ne konkurencija. Složit ćete se da je svijet puno bolji ako u njemu nailazimo na ljubazne ljude koji su nam spremni pomoći, a to će sigurno biti slučaj ako smo i sami takvi.

Autor: Tajana, Foto: Andresr/Shutterstock