Savjeti za uklanjanje madeža i bradavica

kako ukloniti madeže

Najgora noćna mora svakoga su miteseri, fleke,madeži, prištići i to na vidljivom mjestu. Bradavice i fleke se često javljaju na koži i ostavljaju neugodnost zbog vizualnog dojma.

Mogu se riješiti različitim tretmanima, od kojih se najviše preporučuju prirodne metode za koje vam je potrebno malo vremena, puno želje i malo truda.

Humani papiloma virus – HPV je najčešći uzrok nastajanja bradavica. Bradavice se lako uklanjaju, a postoji preko 100 vrsta. Ako želite ukloniti bradavice, dovoljno je da uzmete gazu ili zavoj, namočite ga jabučnim sokom i stavite preko bradavica.

Zavoj mijenjajte po dva puta u danu. Nakon sedam dana zavoj možete skinuti i pokušati ukloniti bradavicu utapanjem u vodi i laganim potezom kamena plovućca. Mnoge ljude muče fleke koje nastaju na tijelu, a najčešći uzrok tome su odjeća i trenje odjeće koje nastaje nošenjem.

Najbolje rješenje za fleke na koži je jabučni sok. Pomoću pamučnog štapića na fleku nanesite sok i tako ponavljajte nekoliko puta u danu. Rezultati će biti vidljivi nakon 10 dana, kada bi fleke trebale potpuno nestati. Umjesto jabučnog soka možete koristiti i ulje od čajnog drveta.

Madeži su česta pojava na ljudskoj koži i oni nisu štetni. Morate znati razlikovati obične madeže od onih koji su možda mogući znakovi raka kože. Možete ih se riješiti tako da izdrobite luk, nanesete na madež i stavite zavoj. Zavoj neka stoji po četiri sata u danu.

Miteseri vrlo često nastaju, a možete ih ukloniti ili spriječiti njihovo nastajanje tako da vam pore budu čiste. Pore se otvaraju na način da stavite lice pod paru, neposredno prije pranja. Na lice nanesite prirodna sredstva poput jabukovog soka, kokosovog ulja, med i sl.

Kada nanesete prirodni sastojak, masirajte tretirano područje laganim pokretima po 3-5 minuta, a potom isperite lice. Staračke pjege nastaju uslijed prevelike izloženosti suncu. Najbolji lijek za to je limun, koji djeluje kao izbjeljivač kože.

Na kožu ga stavljajte po nekoliko puta dnevno i na taj način ćete ujednačiti boju kože, a tamne pjege se neće isticati. Ako ste izloženi suncu, svoju kožu morate mazati zaštitnim kremama protiv UV zračenja.

Koža je vrlo bitna i potrebno ju je njegovati. Nekada nisu potrebni skupi tretmani, jednostavno se prepustite prirodnim metodama. Jeftinije su, a rezultati su učinkoviti.

Autor: M.Š., Foto: Olga Ekaterincheva/Shutterstock