Savjeti za sretnu vezu

savjeti za vezu

Da bi veza uspjela, treba je graditi, za svakodnevne situacije i probleme treba tražiti kompromise i rješenja. Postoje univerzalne stvari koje mogu pomoći održati i učvrstiti vezu krenuvši već od danas.

U vezi ne možete imati stav kako ste vi uvijek u pravu, a partner je uvijek u krivu ili krvi za nešto. Nabijati stvari na nos je nezdravo za vezu. Odlika zdravog odnosa između dvoje ljudi nije tražiti krivca i onoga tko je u pravu. Veza nije natjecanje i pobjedu će odnijeti onaj par koji se ne nadmeće nego zajedno rastu i traže kompromise bez osude i upiranja prstom u krivca.

Jedna od najbitnijih stvari bez koje veza ne može funkcionirati je povjerenje. Ako nemate povjerenja u partnera, svaki put ćete se gristi i razbijati glavu kada izađe iz kuće van. Gdje je, s kim je i što radi su pitanja kojima se ne smijete zamarati jer to neće održati zdravu vezu.

Povjerenje se možda najteže gradi u vezi, a najlakše izgubi. Bitno je da obje strane grade povjerenje i održavaju ga, a ako se ono u nekom trenutku naruši, treba znati da ne može sva težina narušenog povjerenja biti samo na jednom partneru nego se to tiče oba partnera. Ako ima ljubavi u vezi, povezanost partnera će pomoći da se partneri izdignu pred problemom i uz podršku jedno drugome počnu graditi povjerenje. Bitno je učiti iz pogrešaka i to povjerenje više ne narušavati.

Kako bi veza bila bolja i stabilnija dobro je s partnerom naći neku novu aktivnost. Odlazak na izlet, novi sport, šetnja, ples, učenje novog jezika, sve to će vam dati nove teme za razgovor i unaprijediti vašu vezu.

Produbite intimne odnose s partnerom, održavajte vatru u krevetu. Seks nije samo fizički čin. U vezi punoj ljubavi, to je mnogo više. On podiže ljubavnu vezu na višu razinu.

Nemojte nikada zaboraviti pokazivati partneru zahvalnost za sve što čini za vas. Od onih najmanjih sitnica, do veći, neka partner osjeti da vidite i cijenite sve što radi za vas.

Autor: S. G., Foto: Tyler Olson/Shutterstock