Savjeti za sreću nakon prekida

savjeti za sreću nakon prekida

Proživljavanje prekida veze, razvoda ili bilo kakvog gubitka bliske osobe može vam ostaviti osjećaj usamljenosti ili napuštenosti, a nije neobično niti ako vam se učini da vas nitko više nikada neće voljeti. Kada tugujemo, svijet oko sebe često gledamo nekim drugim očima, no to je sasvim normalno. Koji su savjeti za sreću nakon prekida?

Kako bismo se oporavili i ponovo počeli planirati budućnost, potrebno nam je vrijeme, podrška, zaštita i pomoć. Važno je sjetiti se što sve u životu nismo izgubili, a osobito je važno prepoznati koje vas osobe i dalje vole i stalo im je do vas.

Prigrlite li promjenu kao priliku za pokretanje nove etape svog života, shvatit ćete kako ste zapravo uzbuđeni zbog svih mogućnosti koje samo čekaju da ih iskoristite.

Ako je udarac pretrpjelo i vaše samopouzdanje, razmislite o svojem izgledu. Nova vas frizura, bez obzira na to jeste li muškarac ili žena, može učiniti godinama mlađim i olakšati vam prihvaćanje drugih promjena u životu. A razmislite i o nekim novim tjelesnim aktivnostima; mnogo kretanja, obična tjelovježba ili odlazak u centar za opuštanje i njegu tijela podići će vam raspoloženje.

Promijenite li raspored namještaja ili i sam namještaj, oslobodit ćete podsvjesno blokirani napredak. Priuštite li si odmor o kakvom ste oduvijek sanjali, kao npr. luksuzno krstarenje ili avanturistički izlet, ugodit ćete sami sebi.

Živite li sami, pas ili mačka mogu vam pružiti mnogo utjehe. Više je puta dokazano kako milovanje kućnog ljubimca ima umirujuće djelovanje na tijelo, um i emocije. Briga o ljubimcu svako će vam malo odvlačiti pozornost s vlastitih problema, a šetajući sa psom i vi ćete uživati na svježem zraku i redovito se kretati, što će vas svakako oraspoložiti.

Mnoge osobe kada se jednom naviknu na samački život, otkriju kako on ima i mnoge prednosti. Dobro je znati uživati u vlastitome društvu, ali ipak nemojte se skroz prepustiti tome, jer ćete onda teško pustiti nekoga u svoj život. A ipak je čovjek društveno biće i koliko god vam izgledalo nakon prekida da više nikoga nećete htjeti uz sebe, to i nije tako.  Možete pokušati pronaći i sustanara ako vam se nikako ne sviđa ideja da budete sami.

Autor: Tajana, Foto: Andresr/Shutterstock