Savjeti za šminkanje obrva

oblikovane obrve

Cjelokupni izgled nakon šminkanja nema smisla, ako prije toga niste obratili pozornost na obrve. Upravo one čine razliku između prosječnog i savršenog izgleda. Ako niste sigurni kako, za savjet uvijek možete pitati vizažistu koji će vam pomoći istaknuti obrve na najbolji mogući način.

Slijede savjeti za šminkanje obrva nakon čega više ništa neće biti isto i nakon čega ćete se osjećati preporođeno. Prije nego što se upustite u šminkanje morate znati kakav oblik obrva želite. Samo jedan pogrešan korak i vaše oči neće izgledati onako kako ste se nadali.

Ukoliko ste jedna od onih koja po prvi puta čupa obrve, bilo bi dobro kada bi otišli kod kozmetičara koji će vam počupati obrve na pravilan način. Zašto je to važno? Jeste li znali da neke dlačice koje počupate više nikada ne narastu? Upravo zbog toga treba biti oprezan.

Pogledajte video kako oblikovati i našminkati obrve.

Obrve možete oblikovati na nekoliko načina, a osim pincetom koja je najrasprostranjenija tu je i vosak. S njim najčešće rade u salonima, pa je zato važno prije dogovoriti kakav oblik želite dok nije kasno. Lijepe obrve znače i ljepše oči.

Nakon što ste ih oblikovali vrijeme je za drugi korak. Poslije čupanja, počešljajte obrve u smjeru prema gore. Važno je da postignete simetriju i da ih nakon čupanja definirate uz pomoć sjenila ili olovke.

Za slučaj da vam na jednom mjestu ili njih nekoliko nedostaju dlačice, što znači da ste se možda malo zaigrali, ostale možete namjestiti tako što ćete laganim pokretima prekriti ili iscrtati prazninu koja je nastala.

Sjenilo ili olovka koje ste odabrali za šminkanje obrva bi trebali biti u boji koja je najsličnija vašoj boji kose. Ipak je prirodan izgled ono što će uvijek prolaziti i čemu treba težiti. Olovku povucite u smjeru rasta dlačica. Nakon što ste nanijeli sjenilo na obrve, uzmite četkicu i počešljajte obrve kako bi uklonili višak. Ako vam se ne da svakodnevno zamarati iscrtavanjem obrva, razmislite o nekim trajnijim opcijama, kao što je npr. tehnika puder obrve, poseban tretman trajnog iscrtavanja obrva.

Želite li dodatno učvrstiti obrve nećete pogriješiti ako na kraju stavite prozirnu maskaru. Na kraju cijele priče je važno da ne pretjerate jer ako primijetite da niste dovoljno počupali obrve, uvijek ih na kraju možete dodatno oblikovati.

Autor: S.Š., Foto: Lucky Business/Shutterstock