Savjeti za smanjenje kilograma

crvena jabuka

Ako se već neko vrijeme borite s nakupljenim kilogramima onda sigurno znate kako već funkcionira cijela priča. Važno je pojesti manje kalorija od onih koje planirate potrošiti. To je cilj svake dijete, ali nažalost ne ide uvijek sve onako kako ste planirali, što zbog zdravlja čovjeka, a što zbog karaktera.

Mnogi odustaju već na samom početku i zbog toga rezultati izostaju, a neki moraju odustati i prije nego što su počeli jer im zdravstveno stanje ne dopušta odlazak na dijetu, barem ne onu koju su oni odabrali. Slijedi nekoliko savjeta koji će vam olakšati smanjenje kilograma bez obzira jeste li krenuli na dijetu.

Važno je da sastavite tjedni meni svega što inače jedete. Tako ćete postati svjesni svih onih namirnica koje ste unosili u organizam, a zbog kojih su se kilogrami samo gomilali. Situacija postaje potpuno drugačija kada sve imate napisano na papiru, čovjeku nekako puno toga postane jasnije.

Doručak je najvažniji obrok i bez obzira ako ste na dijeti ne treba ga izbjegavati jer upravo doručak pruža dovoljnu količinu energije koja nam je potrebna za svakodnevno funkcioniranje.

Odlučite se za namirnice koje obiluju proteinima kao što su jaja i ne zaboravite na prirodni sok od naranče. Ali to je to što se tiče sokova za taj dan. Nakon doručka nastavite dalje s vodom i izbjegavajte slatke napitke (misli se na kupovne) koji u sebi velik postotak šećera.

Smanjite vrijeme provedeno ispred televizora. Istraživanja su pokazala da svi oni koji su više sjedili pred TV-om ujedno su više jeli za razliku od onih koji su sat vremena koje bi prije proveli gledajući seriju ili film, odlučili radije za šetnju po naselju ili neku drugu aktivnost.

Izaberite svaki put jedan dan u tjednu kako bi odradili težak posao kao što je temeljito čišćenje bilo kupaonice ili neke druge prostorije. Nevjerojatno je koliko kalorija čovjek može potrošiti dok čisti, a izračunato je oko 4 kalorije za svaku minutu koju je posvetio tjednoj generalki.

I za kraj ne zaboravite pomirišati jabuku ili bananu kada ste gladni. To je još jedan savjet koji će vam pomoći da manje pojedete barem prema istraživanju provedenom na priznatom sveučilištu u SAD-u.

Autor: S.Š., Foto: Ryan R Fox/Shutterstock