Savjeti za smanjenje apetita

jabuka kao obrok

Mnogo je onih koji imaju problema s viškom kilograma zbog čega ne prestaju razmišljati o raznim dijetama. Sve osobe koje su odlučile smršaviti moraju se pridržavati pravila koje svaka dijeta nalaže. Pored toga bi morali biti aktivniji i više se kretati.

U ovoj fazi dobro dođe svaki savjet koji vam može olakšati vašu borbu s masnim naslagama.  Donosimo vam popis namirnica koje bi trebale biti što zastupljenije u vašim glavnim i među obrocima kako bi vam smanjile želju za hranom.

Ove namirnice će vam zasigurno zaustaviti pretjeran apetit i želju za hranom. Ne zaboravite posegnuti za namirnicama koje će vam pomoći smanjiti apetit, a to je velik i važan korak kada je u pitanju mršavljenje.

Jabuke

Jabuke zahvaljujući svojim sastojcima daju osjećaj sitosti, a možete ih konzumirati u različitim varijantama. Možete uživati u piti od jabuka ili marmeladi. Pozitivan učinak na zdravlje ima i jabučni ocat koji će pomoći za pripremu salata.

Krumpir

Iako mnogi smatraju da je krumpir jedan od najvećih neprijatelja vitke linije, valja napomenuti da problem nije u njemu već u njegovoj pripremi. Ukoliko želite smršaviti izbjegavajte prženi krumpir. Najviše se vitamina nalazi u kori, pa ne bi bilo loše da ako kuhate krumpir, kožu skidate tek kada ga izvadite iz vode.

Riba i meso

Da bi prehrana bila uravnotežena, morate uvrstiti i meso jer je ono neophodno za naše ćelije i jačanje imuniteta. Jedite nemasne vrste mesa, primjerice piletinu, puretinu, teletinu ili ribu.

Soja

Iako su mnogi još uvijek skeptični prema ovoj namirnici, valja napomenuti da soja sprečava razvoj opakih bolesti, prvenstveno raka dojke, prostate i debelog crijeva, a odličan je saveznik i u borbi s kilogramima.

Svi oni koji žele izgubiti kilograme moraju znati da od posljednjeg obroka prije nego što krenu na spavanje treba proći tri sata. Nije dobro konzumirati namirnice koje su teške za želudac i zbog kojih ćete imati problema sa spavanjem.

Foto: olly/Shutterstock