Savjeti za sjajnu kosu

sjajna kosa

Gledate reklamu za novi šampon i ne možete vjerovati koliko je sjajna kosa na manekenki koja reklamira najnoviji proizvod? Lijepa i sjajna kosa kakvu gledate na TV-u rezultat je rada nekoliko frizera, a dobro je što ju i vi možete imati, ali samo uz najbolje savjete.

Znate li što većina žena smatra zaštitnim znakom? Velik dio njih će odgovoriti da je to kosa i da im nije svejedno što za nju treba sve učiniti. Uz brojne preparate, ali i zdrave životne navike vaša će kosa biti sjajna i mekana bez oštećenih vrhova.

Što znače zdrave životne navike? Pravilna i uravnotežena prehrana je put prema boljem zdravstvenom stanju, ali isto tako i ljepšem izgledu. Tijelo ako dobije dovoljnu količinu vitamina i minerala reagirat će tako što će koža biti glatka i mekana, kosa zdrava, a nokti čvrsti.

Zato ne treba umanjivati važnost namirnica koje obiluju željezom potrebnim za zdravlje kose. Obogatite prehranu namirnicama kao što su brokula, špinat, jaja i srdele. Nešto od navedenog vam je zasigurno ukusno i što vam neće biti problem konzumirati više nego dosad.

Osim zdrave hrane koja se mora naći visoko na vašoj listi prioriteta, ne treba zaboraviti na preparate koji su sastavni dio lijepog izgleda. Zbog toga su maske nezaobilazne za njegu kose, a ako niste raspoloženi za pripremu onih gdje je potrebno nekoliko sastojaka, nećete pogriješiti ako kosu tretirate maslinovim uljem. Ono garantirano vraća sjaj vašoj kosi.

Preparati kao što su maske, regeneratori i šamponi važni su, ali isto tako je potrebno paziti na rituale koji su sastavni dio njege kose poput pranja i sušenja. Kako bi bili sigurni da će vaša kosa biti lijepa i zdrava pokušajte neko vrijeme koristiti regeneratore koji se ne ispiru. Ovako će vaše vlasi dobiti dovoljnu količinu određenih sastojaka.

Najbolje je sušiti kosu prirodnim putem jer ćete tako izbjeći suhe vlasi, a osim toga ne treba koristiti preparate koji se baziraju na alkoholu jer dokazano isušuju kosu. Uz ove savjete vaša će kosa imati željeni sjaj kakav te oduvijek htjeli.

Autor: S.Š., Foto: Pressmaster/Shutterstock