Savjeti za prirodnu njegu ruku

njega ruku

Lijepa i mekana koža na rukama uvijek pruža ugodni osjećaj. Ako radite na mjestu gdje se neprekidno susrećete s novim klijentima i partnerima, od velike je važnosti da imate njegovane i lijepe ruke na kojima se ne mogu primijetiti znakovi vremena.

Njega ruku je važna ako ne želite da se zna koliko godina imate. Prema provedenim istraživanjima pokazalo se da koža najbrže stari na području ruku i to 4 puta brže nego što stari na licu. Ne dozvolite da su gubitak čvrstoće primijeti na vašim rukama prije vremena.

Osim godina koje ne možete izbjeći, ali možete barem ublažiti, postoji još nekoliko faktora koji mogu utjecati na kožu ruku. Hladniji periodi za sobom nose probleme koji dolaze u obliku suhe i ispucale kože. Koža tada gubi puno više vlage i zato joj je važno u tim trenucima posvetiti posebnu pažnju.

Ruke su naizloženiji dio, pa zbog toga traže više pozornosti. Svaki put kada perete posuđe svoje ruke izlažete raznim kemikalijama, kao i kada odlučite obaviti ostale kućanske poslove. Negativnih vanjskih utjecaja ima puno, a na vama je da pronađete način kako da ublažite njihov utjecaj.

Ruke možete zaštititi uz pomoć krema koje u sebi imaju važne sastojke kao i ulja koja će im pružiti umirujući učinak. Svaka njega ruku ima isti početak i kraj, a to je nanošenje kreme za ruke. Ali što je s onim između? Je li krema dovoljna?

Prirodna njega ruku nešto je najljepše što im možete pružiti. Uštedjet ćete vrijeme i novac te se osjećati bolje. Ako nemate nabavite bademovo ulje i dolijte ga u sredstvo za pranje posuđa. Dovoljne su vam 3 male žlice. Ulje će koži pružiti hidrataciju dok će ju voda omekšati.

Jeste li razmislili da ponekad napravite piling kože? Uzmite 2 male žlice morske soli i pomiješajte s nekoliko kapi limunovog soka te s četkom lagano umasirajte u kožu. Zahavaljujući pilingu uklonit ćete mrtve stanice kože.

Postoji još jedan tretman koji možete priuštiti svojim rukama. Prvo ih operite u toploj vodi te ih lagano izribajte ručnikom. Nakon toga nanesite smjesu od 1 žlice meda i 1 žlice maslinovog ulja. Stavite prvo plastične rukavice, a zatim pamučne i ostavite smjesu 40 minuta.

Nastojte svaki dan posvetiti dovoljno vremena njezi svojih ruku i ne zaboravite kako se na njima vidi koliko vodite računa o higijeni te njezi kože.

Autor: S.Š., Foto: Sergey Nivens/Shutterstock