Savjeti za pravilno nanošenje kreme za sunčanje

haljina bez rukava

Svaki izlazak na sunce tijekom mjeseci visokih temperatura nije bezazlen i zbog toga bi trebali paziti na zaštitu svoje kože. Iako mislite kako tih nekoliko koraka po gradu nije strašno, to ne znači da ne morate paziti na zaštitni sloj kreme s određenim faktorom.

Postoje razne kreme za sunčanje s brojnim mirisma i u različitim pakiranjima. Neke od njih su pakirane u obliku spreja i namijenjene su svima koji više vole nanositi kremu kao da se radi o parfemu. Isto tako postoje kreme u tubi, a na vama je da odaberete najbolje pakiranje.

Prije nego kupite novu kremu za sunčanje, bilo bi dobro kada bi se raspitali o faktoru koji će biti najbolji za zaštitu vaše kože. Nekima je dovoljan faktor 20, dok neki ne bi smjeli izlaziti van bez zaštitnog faktora 50.

To isto tako ovisi i o vašem pigmentu, što znači ako ste tamnije puti nije potrebno da stavljate faktor 50, ali ako ste svijetli i imate naviku prije izgoriti nego pocrniti, vi ne bi trebali izaći van bez debljeg sloja kreme. Bez obzira kakvu kožu imate stručnjaci i dalje misle kako je najbolje izbjegavati sunce između 10 i 17 sati.

Kako bi zaštita od sunca koju ste odlučili staviti na sebe bila i efikasna, vrijeme je da saznate na koji način treba nanijeti kremu, a da pritom pokrije sva potrebna područja. Na lice prvo nanesite hidratantnu kremu, pričekajte da se upije i zatim nanesite kremu za sunčanje u nekoliko točkica. Potom ju razmažite po cijelom licu. Kako vam lice ne bi bilo previše masno pazite da na njega nanesete kremu veličine badema.

Za razliku od plaže gdje je potrebno pokriti veći dio tijela, dok ste u gradu u šetnji ili idete na posao, važno je da pokrijete samo određena područja kao što su ramena, ruke i leđa. Sada ste spremni za uživanje na suncu i upijanju pozitivne energije i malo vitamina D.

Autor: S.Š., Foto: Amir Kaljikov/Shutterstock