Savjeti za poboljšanje veze

zajedničko vrijeme ispred televizora

Čvrsta i uspješna veza poput svega ostalog zahtijeva trud s jedne i druge strane. U nju treba ulagati jer samo tako možete potvrditi kako ste vi još jedan od sretnih parova koji se razumiju i koji su jedno drugom oslonac. Slušanjem savjeta za poboljšanje veze možete povezanost s partnerom odvesti na veću razinu.

U životu se za sve dobre stvari treba potruditi i ne očekivati da ćete puno toga postići bez da ste morali bilo što učiniti. Važno je da partneru pokažete da vam je stalo i da ga cijenite te da se na vas može osloniti u bilo kojem trenutku. Iako vam ponekad dođe da sve pustite i krenete svojim putem, razmislite hoćete li biti sretni nakon toga.

Kako bi veza bila čvrsta važno je da između partnera postoji komunikacija. Već prvi znak udaljavanja može na kraju rezultirati prekidom veze, a do toga nije trebalo uopće doći jer sve što je trebalo učiniti je sjesti i razgovarati o onome što vas muči. Samo tako mali problemi neće postati veliki.

Komunikacija nije važna samo kada vam nešto smeta i želite riješiti problem, ona je važna i kada je sve u redu, a to znači da kada ste sami kod kuće nikako nije dobro provesti veći dio dana u šutnji tako da svatko radi svoje.

U redu je imati hobije i ono što vas čini sretnima, ali dobro je jedan dio u danu izdvojiti i za razgovor, pogotovo ako imate djecu pa ne stignete pričati tijekom tjedna. Ispričajte se o svemu što se dogodilo i pokažite da ste tu jedno za drugo.

Ako od svoje veze očekujete scenarij iz sapunica i romantičnih filmova to nije dobro. Nema ništa loše u tome ako očekujete veliku ljubav i romantiku, ali dobro je biti svjestan kako se realan život razlikuje u puno toga od onog koji imate priliku viđati u filmovima.

Ne zaboravite na komplimente i da je dobro često reći nešto lijepo svom partneru. Tako ćete ga samo motivirati da bude još bolji. Poštivanje, vjernost i solidarnost predstavljaju jedan dio priče koji treba biti prisutan kako bi veza i dalje jačala.

Autor: S.Š., Foto: Diego Cerv/Shutterstock