Savjeti za lijepu kosu

smeđa boja kose

Želite imati lijepu kosu? Ljepota kose, ali i kože dolazi iznutra i ako ne pazite što jedete i kako živite bez obzira koristili određene preparate, nećete imati ono što ste željeli, a to je besprijekoran izgled. Prekrasna i sjajna kosa je moguća uz pomoć određenih namirnica i promjenom životnih navika.

Provjerite prvo kako se hranite i unosite li dovoljno vrijednih nutrijenata u organizam. Ako to nije tako vaša će kosa biti suha, oštećena i bez sjaja. Ono što vaše vlasi traže su minerali, a njih ćete dobiti konzumirate li voće i povrće, orašaste plodove, mlijeko i žitarice.

Mnogi imaju problema s prhuti, a kako bi bili sigurni da ćete riješiti ovaj problem, obogatite prehranu povrćem koje u sebi ima mnogo vitamina A i C. Radi se o zelenom povrću.

Za lijepe vlasi koje pomažu obnoviti vlasi iznutra i izvana trebali bi jesti što više ribe i tako svom organizmu pružiti neophodne omega 3 masne kiseline, koje su osim za ljepotu potrebne i za bolje zdravlje svakog pojedinca.

Sada kada ste se pobrinuli da imate zdravu i uravnoteženu prehranu obogaćenu vitaminima, mineralima i vlaknima, vrijeme je da se osvrnete na sve ono što ste dosada radili, a što možda nije bilo najbolje za vašu kosu.

Kako perete kosu i koliko dugo držite vodu pod tušem da bi isprali šampon ili regenerator? Bit će dovoljno oko 90 sekundi ili malo više. Tek ćete tada biti sigurni da ste s kose uklonili i posljednji trag šampona, regeneratora ili maske.

Ukoliko želite sjajnu i zdravu kosu i često je tretirate raznim bojama, bilo bi dobro da umjesto regeneratora koristite masku za kosu. Postoje razni proizvodi, a odabir će ovisiti o tome kakvu kosu imate, je li masna, suha ili oštećena.

Koristite li elekrične uređaje kao što je pegla za kosu ili figaro pazite da ste vlasi zaštitili sredstvom koji služi kao štit protiv visokih temperatura koje vode prema isušivanju. Pronađite najbolje proizvode za njegu kose kako bi uvijek bili zadovoljni svojim zaštitnim znakom.

Autor: S.Š., Foto: Pressmaster/Shutterstock