Savjeti za lijepe ruke

savjeti za lijepe ruke

Želite li znati koji su najbolji savjeti za lijepe ruke? Bez obzira ako su ruke njegovane one ipak ne moraju lijepo izgledati, a pogotovo ako su nokti lomljivi i ako se lista koža oko noktiju. Postoje brojne metode koje će pomoći održati ruke lijepima i zdravima.

Prirodna njega ruku

Na tržištu se nalaze brojni preparati pomoću kojih možete svojim rukama pružiti samo najbolje, a pritom se ne misli samo na kožu nego i na nokte. Slijede najbolji savjeti za lijepe ruke.

Vodite brigu o svom tijelu i nije vam svejedno je li koža na rukama mekana ili možda crvena i hrapava? Možete uvijek imati lijepe ruke, ako im posvetite dovoljno svog vremena. To ne znači da morate trošiti puno novaca, rješenje je u sljedećih nekoliko savjeta koji će vam pomoći. Postoji nekoliko namirnica, a na popisu se našlo i maslinovo ulje.

Ponekad nije važno paziti samo na njegu kože na rukama, ne treba zaboraviti i na zdravlje noktiju. Želite li da i nokti budu lijepi i zdravi potrebno je nakon kupanja umasirati maslinovo ulje. Tako ćete izbjeći pucanje noktiju i stvaranje zanoktica. Savjetuje se i konzumacija hrane bogate A vitaminom. Na nokte možete prije tuširanja nanijeti i malo vazelina.

Ukoliko imate osjetljivu kožu najbolje je da nabavite kremu s protuupalnim i antiseptičkim djelovanjem. Upravo su takvi proizvodi kao stvoreni za one koji su skloni infekcijama na rukama te onima koji imaju slabi imunitet.

Ne zaboravite na piling ruku s kojim ćete ukloniti odumrle stanice te omogućiti koži da diše. Pored gotovih proizvoda možete i sami napraviti smjesu za piling od maslinovog ulja i šećera. Pomiješajte sastojke i potom utrljajte na ruke, a posebno na područje između prstiju. Nakon toga isperite smjesu.

Ruke bi bilo dobro zaštititi i dok čistite po kući i to s gumenim rukavicama. Tako ćete izbjeći da koža na rukama dođe u kontakt s kemikalijama i mnogim deterdžentima. Dok perete ruke pazite da je voda mlaka jer velike razlike u temperaturi mogu dosta oštetiti kožu na rukama.

Kako imati lijepe nokte? Nije dovoljno voditi računa samo o ljepoti i zdravlju kože na licu, nego posvetiti dio vremena i rukama. Pored kupovnih krema i maski, možete se odlučiti i za prirodne preparate koje ćete moći sami napraviti.

Teško je zamisliti lijepe i njegovane nokte bez odgovarajuće prirodne maske za ruke. Maska od kukuruznog brašna pravo je rješenje za natekle ruke. Od sastojaka će biti potrebna voda, 1 šalica kukuruznog brašna i 1 šalica mekinja.

Prvo se pomiješaju mekinje i brašno s vodom dok se ne dobije dovoljno gusta smjesa. Maska se potom nanese na kožu i ostavi da djeluje do 10 minuta. Ruke se na kraju stave malo pod hladnu i malo pod toplu vodu tako da se na kraju završi s hladnom vodom.

Najbolju pomoć za nokte dobit ćete od nekoliko vrsta ulja. Kada nabavite 10 ml ricinusova ulja, 15 ml sojina ulja i 10 ml avokadova ulja, sve ih dobro promiješate i prelijete u odgovarajuću bočicu. Dovoljno je jednom tjedno nanijeti ulje na čiste ruke. Nije ga potrebno ispirati.

Postoji još jedan recept koji će pomoći ojačati nokte, radi se o prirodnom losionu za koji će vam trebati 8 g natrijeva borata, 1/2 ružine vodice, 14 g soli i 1/2 soka od limuna.

Svi se sastojci dobro promiješaju i preliju u posudu koja ima poklopac. Smjesa treba ostajati preko noći da bi ju drugi dan mogli nanijeti na nokte.

Odličnom se pokazala i maska od mlijeka i avokada za njegu suhe kože na rukama. Napraviti masku je jednostavan posao jer je potrebno samo malo mlijeka i 1 avokado.

Prvo se usitni avokado te dolije mlijeko kako bi dobili gustu smjesu. Maska se nanese na ruke i ostavi da djeluje između 10 i 20 minuta. Ruke se kasnije operu, osuše i namažu kremom.

Nokti na rukama mogu biti lijepi i ako se ne stavi lak za nokte. Da bi u tome uspjeli dobro je uzeti jastučić od brušene kože i uz pomoć njega ispolirajte nokte tako da na kraju dobijete visoki sjaj.

Pronađite način kako pružiti koži samo najbolje i tako sačuvati njenu ljepotu, ali i zdravlje još dugo vremena. Pogledajte na kraju video koji će vam pomoći da pripremite svoje ruke za korisnu masažu:

Autor: S.Š., Foto: Sergey Nivens/Shutterstock