Savjeti za lijepa stopala

njegovana stopala

Koliko je važno da su vam notki na rukama lijepi i njegovani, tako je potrebno da su vam nokti i na nogama prekrasni i da ih možete pokazati bez imalo ustručavanja. Zato je važno znati korisne informacije koje će vam u tome pomoći.

Kako bi stopala bila lijepa važno je da slijedite sljedeće savjete. Nije dovoljno staviti lak za nokte i očekivati da će vaši nokti na nogama izgledati savršeno. Prije nego krenete s lakiranjem posvetite se njezi kože na stopalima.

Tu nastupaju razne kreme koje možete kupiti u bolje opremljenim dućanima. Spomenute preparate treba nanositi tijekom cijele godine, a ne samo po ljeti kada veći dio vremena provodite u otvorenim cipelama i japankama. Potrebno je svaku večer prije spavanja nanijeti hidratantnu kremu na stopalo i ostaviti ju da se upije.

Nakon što ste se pobrinuli da vam je koža na stopalima mekana i nježna, vrijeme je da se posvetite noktima. Nećete pogriješiti ako svako malo svojim stopalima priuštite mlaku kupku u kojoj ćete ih držati do 15 minuta. Ovako će vam koža biti podatna i osvježena.

Prije laka potrebno je skratiti nokte posebnim škaricama i paziti na rubove koji moraju biti zaobljeni. To ćete učiniti uz pomoć rašpice za nokte. Prvo ispolirajte površinu nokta, a zatim uz pomoć acetona uklonite ostatak praha nastalog nakon rašpice.

Razdvojite prste uz pomoć spužvice, a ako ju nemate to možete učiniti uz pomoć vate. Krenite s nanošenjem baze koja će se pobrinuti da vam nokat ne poprimi žutu boju od laka za nokte. Nakon što ste nanijeli bazu vrijeme je da nalakirate nokte u omiljenoj boji. Bit će dovoljna dva sloja. Na kraju nalakirajte nokte s bezbojnim lakom uz koji će boja trajati duže.

Ako želite da vam lak na noktima traje dulje i da na njega ne utječe sunce, more i pijesak, možete se zaputiti u salon na lakiranje noktiju UV lakom. Sada ste sigurni da su vam stopala baš kakva trebaju biti, neodoljiva i lijepa.

Autor: S.Š., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock