Savjeti za lakše buđenje zimi

lakše buđenje zimi

Ustajanje mnogim ljudima nije omiljeni dio dana. Ali kada dođu hladni dani nekako nam je još teže ustati iz toplog kreveta i započeti sa svakodnevnim obavezama. No rastanak s toplim krevetom ne mora biti tako dramatičan.

Ako svaki dan započnete s nekim vašim malim ritualom koji će vam ujutro izmamiti osmjeh na lice i omogućiti da lakše započnete dan i izvršavanje vaših obaveza, buđenja će biti ugodnija.

Topla šalica kave, kapučina ili kakaa

Ukoliko si prije spavanja pripremite sve za jutarnji topli napitak ili ga čak napravite i natočite u termosicu te stavite pokraj kreveta, ustajanje će vam biti mnogo lakše i veselit ćete se toj prvoj šalici toplog napitka.

Omiljena odjeća

Ustajanje i traženje odjeće pa presvlačenje par puta dok je u sobi ili kupaonici hladno može biti jako naporno i nelagodno. Zato je za sutrašnji dan najbolje odjeću pripremiti navečer.

Kada su najteži dani pred vama izaberite odjeću koja vam je ugodna, u kojoj se osjećate lijepo i koja vam laska. Tada ujutro kada otvorite oči znate da ćete daj dan izgledati lijepo i tako ćete se osjećati. Ustajanje će značiti da se odijevate u omiljene krpice koje ste pripremili a ne na vrtoglavo kopanje i isprobavanje što vam je pri ruci.

Dnevni cilj

Ako ujutro čim otvorite oči pomislite na vaš cilj toga dana, na obvezu čijem izvršenju se veselite ili događaj koji planirate posjetiti drugačije ćete se osjećati taj dan i lakše ćete se ustati jer vam je taj cilj važniji od toplog kreveta.

Ako ne radite, ne idete nikuda onda si odredite male radosti toga dana. To može biti spremanje kuće, kuhanje finog ručka, neki hobi, gledanje filma ili serije. Svako od nas u životu ima neki cilj ali oni mali dnevni ciljevi često su toliko zanemareni da se ne sjetimo uživati u svakom danu posebno.

Ujutro čim vam zazvoni budilica pomislite što vas veseliti taj dan i što želite učiniti te se odmah ustanite i započnite dan.

Ako rastanak s toplim krevetom zamijenite sa sastankom s vašim omiljenim napitkom, obvezama koje vas vesele i ispunjavaju te nekim malim radostima onda taj rastanak neće toliko biti u centru pažnje te ćete se lakše ujutro ustati.

Autor: J.S., Foto: Nikita Starichenko/Shutterstock