Savjeti za kupovinu hrane

savjeti za kupovinu hrane

Koji su najbolji savjeti za kupovinu hrane? Dobro je poznavati korisne i praktične savjete koji će omogućiti pametnu kupovinu neophodnih namirnica te omogućiti veliku uštedu, odnosno smanjiti financijsko opterećenje za kućni budžet.

Kako se odlučiti za pametnu kupovinu? Jedan od savjeta kojeg bi se svi trebali držati, a posebno ako ne žele kupiti više nego što je potrebno, je da ne idu u nabavku dok su gladni. Pored toga što će se kupiti više namirnica nego što je to zaista potrebno, velika je vjerojatnost da ćete odabrati ono što vam se trenutno jede, a ne nešto što bi moglo u hladnjaku dulje stajati.

Kako bi bili sigurni da pratite najbolje savjete za kupovinu hrane potrebno je napraviti popis svega što vam je potrebno. Tako ćete izbjeći kupovinu onog što vam nije potrebno, uštedjet ćete jedan dio novca i nećete trošiti vrijeme lutajući po policama pokušavajući se sjetiti što vam je sve potrebno.

Bilo bi dobro što bolje se upoznati s lokalnim dućanima i informirati u koje vrijeme stiže svježa roba, kada su najveće gužve u dućanu i u koje vrijeme obično kreću sniženja na određene proizvode kao što su kruh i razna peciva.

Ukoliko postoji mogućnost treba probati pojedine proizvode prije nego što se kupe. Samo tako se možete uvjeriti da je nešto zaista ukusno i da će vam odgovarati.

Ako primijetite da se na polici ne nalazi proizvod koji inače kupujete, najbolje je pitati nekog od zaposlenika, jer je moguće da se roba još uvijek nalazi u skladištu. Isto tako postoji mogućnost da zamolite trgovca da vam naruči određeni proizvod, ukoliko se radi o namirnici koja se inače može kupiti u njihovom dućanu jer je trenutno nema.

Prilikom odabira zamrznutih proizvoda isto tako treba biti oprezan. Savjetuje se da se ne uzima hrana ako je zamrzivač pretrpan, jer se lako može dogoditi da se namirnice na vrhu nisu uspjele dobro zamrznuti.

Kada se kupuju gotovi mesni proizvodi kao i sirovo meso, njih nije dobro stavljati u istu vrećicu, jer postoji mogućnost da se pokvare gotovi proizvodi od soka koji je curio iz pakiranja sirovog mesa.

Kada je ušteda hrane u pitanju to ne treba zanemariti.Većina tijekom kupovine nastoji provjeriti koji su proizvodi na akciji kako bi mogli uštedjeti. Odlučite li se za posebnu ponudu gdje se proizvodi nude po povoljnoj cijeni, uštedjet ćete samo ako određeni proizvod redovno koristite te ukoliko imate dovoljno vremena da ga potrošite te ako imate dovoljno slobodnog mjesta u kuhinji.

Najbolje rješenje je da u takve kupovine idete s prijateljima ili članovima obitelji s kojima ćete podijeliti trošak.

Autor: S.Š., Foto: pixfly/Shutterstock