Savjeti za kombiniranje odjeće

djevojke u shoppingu

Moda podrazumijeva više toga, ali ono što zasigurno zauzima prvo mjesto je činjenica kako se moda doživljava kao prava umjetnost, a sami dizajneri kao genijalci koji pokušavaju najobičniji komad platna pretvoriti u pravo remek-djelo. Moda je način života u koji su uključeni svi oni koji se smatraju modno osviještenima, odnosno oni koji prate najnovija događanja s modne piste.

U slučaju da neki i sumnjaju u pitanje mode kao umjetnosti činjenica je kako sam način odijevanja podrazumijeva znanje, odnosno najosnovnije informacije o bojama, vrstama tkanine. Zašto je to bitno? Prije svega ako ne želite izgledati poput klauna, dobro je znati koje boje možete kombinirati.

Tu je prije svega bitno dobro oko i dobar ukus. Poznavanje najosnovnijih informacija olakšava sam proces oblačenja kroz koji osoba prolazi svako jutro prije odlaska na posao, ili možda na neku svečanu priliku.

Pored boja svakako treba poznavati vrste materijala. Nije nepoznanica kako brojne osobe jednostavno ne znaju razliku svile i satena. Naravno da uz košulju od svile sigurno nećete kombinirati drugi komad odjeće od grubog i teškog platna.

U slučaju da ne poznajete najosnovnije pojmove, vaše vas oko neće iznevjeriti, jer će vam jednostavno takva kombinacija iskakati kao nešto što ne odgovara, kao nešto negativno.

Želite li biti malo zanimljiviji bilo bi najbolje barem na neko vrijeme odustati od samo jednog komada odjeće kao što je haljina. Ona može izgledati super s određenim modnim dodatkom, međutim isto tako bilo bi puno zanimljivije kada bi tu haljinu iskombinirali sa sakoom, ili možda slatkom jaknicom.

Za vrijeme hladnih dana mnoguće su brojne kombinacije koje podrazumijevaju tajice i razne tunike. Osim njih mogu se kombinirati hlače s čizmama, gležnjačama i naravno štiklama. Izbora ima jako puno, potrebno je imati samo malo mašte.

Autor: S.Š., Foto: VILevi/Shutterstock