Savjeti za dobro raspoloženje

savjeti za dobro raspolozenje

Kako će se netko osjećati ne ovisi samo o vanjskim čimbenicima, nego i o zdravstvenom stanju te životnim navikama. Kako postoje situacije na koje čovjek može utjecati i zahvaljujući kojima će se bolje osjećati, za početak je dobro znati koji su najbolji savjeti za dobro raspoloženje.

Postoji više načina kako pobijediti stres i pritom se bolje osjećati, a jedan od njih je slušanje glazbe. Znanstvenici su više puta istaknuli da je slušanje glazbe jedna od boljih metoda zahvaljujući kojoj je moguće održati pozitivan duh kao i dobro zdravlje. Osobe koje slušaju glazbu pod manjim su stresom od onih koji uopće ne slušaju glazbu.

Svi koji su vjerovali da je povlađivanje najbolji put prema sreći bili su u krivu. Za bolje raspoloženje važno je naučiti ljudima ponekad reći “ne”, a posebno onima koji vas iscrpljuju i od vas traže da radite stvari koje nisu u vašem interesu. Ako ponekad nekoga odbijete to ne znači da niste dobar prijatelj, jednostavno nekad vaš interes mora biti u prvom planu.

Bilo bi dobro kada bi se naučili služiti svojim glasom. Dovoljno je samo sjetiti se veselja koje ste osjetili dok ste iz sveg glasa pjevali u zboru ili na nekoj utakmici te koliko vas je dugo taj poseban osjećaj držao. Isto možete raditi i kod kuće dok ste sami bez obzira imate li lijep glas ili ste bez sluha.

Važno je redovno piti dovoljne količine vode jer je dokazano da se pomoću vode pozitivno djeluje na raspoloženje. Upravo je ona najbolji lijek kada je u pitanju liječenje glavobolje.

Popije li se svaki dan barem 8 čaša vode tijelo će se očistiti od otrova nakon čega ćete se osjećati bolje i zdravije. Čaši vode ponekad možete dodati i krišku limete, đumbira ili limuna.

Želite li biti bolje volje i ne razmišljati toliko o negativnoj energiji kao i stresu, dobro je razmisliti da pronađete način kako da u organizam unesete dovoljnu količinu B vitamina. Nalazi se u pšeničnim klicama, zobenoj kaši i školjkama.

Ne treba zaboraviti i da postoji hrana za bolje raspoloženje koja će isto tako pomoći da se bolje osjećate i pritom smanjite količinu negativne energije.

Ponekad je potrebno pobjeći od svega, bilo na jedan dan ili više. Kada osjetite da vam je dosta svega i da bi trebali minutu za sebe, potrebno je pronaći način kako se udaljiti od svega što vam je predstavljalo stres da bi se što prije mogli vratiti u svakodnevnu rutinu.

Autor: S.Š., Foto: Andresr/Shutterstock