Savjeti za cure o rečenicama koje trebaju izbjeći pred svojim dečkima

Uvrijeđen dečko, Foto: mast3r/Shutterstock

“Ja sam dobra sa svim mojim bivšima” Pa to je super,zar ne? – Ma dajte…Da ne bismo trebali reci možda i ovo: “Možda možemo pozvati jednoga od njih da navrati u petak.” Da, baš… U jednu ruku, decki žele biti zadovoljni s ovom izjavom, jer naposljetku, utješno je znati da kada završiš s nama ipak možemo ponekad popiti cappuccino zajedno.

U drugu ruku, osim ako smo 100% sigurni u sebe, vecina decki smatra druge muškarce kao prijetnju, osobito ako je on u odredenom trenutku bio sposoban da te osvoji. I šta sa “svi moji bivši?” Ipak mislim… mi cemo biti samo još jedni u dugom lancu ostavljenih?

“Više mi ne poklanjaš cvijece/ Više me ne zoveš/…” To je zato što više ne moramo! Zar ne shvacaš? Iskoristili smo skoro svu kreativnost i romanticnost tijekom prvih tjedana da bismo te osvojili. Nazovi to udvaranje ili osvajanje, nazovi to kako hoceš, ali svakako to nazovi privremenim jer ne možemo tako dok god traje veza. Moramo glumiti Romea da osvojimo tvoje srce, ali kada pocnemo osjecati sigurnost da cete nas voljeti onakve kakvi jesmo (a ne kakvima se predstavljamo) spuštamo našu masku. Zato kada cujemo “Više mi ne kupuješ slatkiše,” ili bilo što slicno, brinemo da ustvari kažeš da više voliš udvaranje ( i bombonjere ) nego što voliš nas.

“Možemo li popričati?” To znaci da smo gotovi. Što smo sad ucinili krivo? Uhvaceni dok smo gledali druge djevojke? Zaboravili važan datum? ( Brzo kada joj je rodendan? Kada nam je godišnjica? ) “Možemo li popricati” Gotovo je jednako jezivo za nas kao da nas osude na smrtnu kaznu. Postavlja nas u obrambeni stav. Možda cemo te i izbjegavati neko vrijeme dok ne osjetimo da je to što smo skrivili davno zaboravljeno. Cak i kada napregnemo mozak i zakljucimo da nismo ništa skrivili ( bar ne ništa što bi ti mogla saznati ), rijeci “Možemo li popricati” upucuju na razgovor u kojem ne želimo sudjelovati.

“Ponovno sam pobijedila! Hoćemo li još igrati?” Naravno, idemo još jednu rundu “gazi ego tvom decku”.No, nije samo problem gubljenje od cure, nego gubljenje uopce. Vecina decki teško podnosi gubljenje. Decki su zagrijani za natjecanja. Samo pogledaj neke muške zanimacije kao npr. sport i video igrice. Natjecateljstvo i pobijedivanje su prisutni u našem mozgu još od rodenja, tako da možeš razumijeti našu opsesiju. Ako me potuceš u igri, nemoj biti iznenadena što ne dijelim tvoje zadovoljstvo.

“Najboljoj prijateljici sve govorim.” A ona govori svojoj drugoj najboljoj prijateljici, a ona govori svojoj prijateljici s faksa (ili iz škole), koja sve govori bratu… Vecina cura je dobra u cuvanju tajni kao i decki. A to nije dobro. Vjeruj nam. Mora postojati neko sveto tlo za nas na kojem smo sigurni u ovoj vezi, a što znaci da se možemo osjecati sigurno znajuci da to kako se ponašamo u tvojoj blizini nece biti analizirano na sljedecoj skupštini. Narocito naše svade. Kao npr. kada se djevojkin najbolji prijatelj ikada slagao s njezinim deckom? Jedan decko kojeg znam izlazio je sa djevojkom i svaki puta kada bi pricala s njim došao bi i njezin prijatelj. Misliš da im je veza izdržala 2 mjeseca? Nema šanse. Pa molim te: Govori najboljoj prijateljici sve što želiš samo ne o onome što se dogada u našoj vezi.

“Mislim da je tvoj mali buckasti trbuščić presladak.” Samo zato što nema milijun casopisa koji govore deckima kako da izgrade savršeno tijelo ne znaci da mi ne brinemo o svome fizickom izgledu. To nisi cula ovdje, ali mi smo vjerovatno otprilike jednako zabrinuti da budemo u fizickoj formi kao što ste i vi. Ako nešto jednostavno moraš reci, prenesi nam to pažljivo.

“Što misliš kakva je naša budućnost?” Pa mislim da bismo sutra mogli ici gledati Parni Valjak, a u subotu idemo na party, a onda u nedjelju .. to nije ono na što misliš, ha? Zašto se dogada da se decki ukoce kada ih se pita da razmisle o vezi u buducnosti? Nemam pojma. Zašto se cure gomilaju u grupe na zahodima? Ozbiljno, po mom mišljenju, cak i kada pomisao da prekine s djevojkom slama srce decku, kada se razgovor krece prema pitanju “Kamo nas ovo vodi?”, vecina decki samo ceka priliku da zbriše. Može biti da je strah od otkrivanja osjecaja i ranjivosti. A možda smo jednostavno tako programirani.

“George Clooney je tako poseban.” Dok se vecina decki voli s vremena na vrijeme natjecati, natjecanje s nekim tko glumi frajere na velikom platnu je i siguran poraz.

“Misliš li da je lijepa?” Decki su naucili da nema tocnog odgovora na pitanje koje se odnosi na drugu curu. Mislim, gubiš bez obzira što odgovoriš. Naprimjer, kažemo: “Da,ona je komad.” Ona ce odmah reci: “Mrzim te.” Ako kažemo: “Ona je OK, ali ti si mnogo ljepša.” Ona ce reci: “Lažljivce!” Cak ni obrana šutnjom ne bi mnogo pomogla. Kada bi svijet bio savršeno mjesto, djevojke bi mogle reci “Leonardo di Caprio je presladak” kad god bi htjele, a decki bi smjeli reci “Alicia Silverstone je stvarno dobra!” bilo kada. Ali svijet je daleko od savršenog.

“Mislim da bismo se trebali vidati sa drugima.” Stvarno, zar itko to želi cuti? I mislio sam da ne. Koliko god to htjela nježno iznijeti, sve što mi cujemo je: “Vjerovatno ima boljih riba u moru, a ja sam spremna za ribolov.” Nije lako za muški ego. A uostalom: Kada dodete do tocke kada želite izlaziti i sa drugima, veza je poprilicno stvar povijesti. Gotovo i završeno s njom. Umjesto da se koristite izgovorima bolje recite kako je i iskreno nam dajte do znanja da želite prekinuti. Ali, hej, nemojte se brinuti, s nama ce sve biti OK. Naposljetku, mi cemo i dalje biti prijatelji, zar ne? Mogli bismo nekada otici i na cappucino.

Foto: mast3r/Shutterstock