Savjeti za čistu kožu

savjeti za čistu kožu

Brojne tegobe poput alergija i i akni ostavit će trag na koži, zbog čega je dobro znati koji su najbolji savjeti za čistu kožu, a koji će pomoći da budete zadovoljni zdravljem i naravno izgledom kože ne samo na licu nego po cijelom tijelu.

Želite li biti sigurni da ćete imati lijepu kožu lica, potrebno je obratiti pozornost na navike za njegu kože te ako je potrebno promijeniti neke od njih. Ako ste jedna od onih osoba koja je uvijek imala probleme s neugodnim aknama i prištićima, dobro je znati kako se riješiti akni.

Nakon višegodišnjih istraživanja pokazalo se da postoji veza između mlijeka i rizika dobivanja akni. Istraživanje provedeno u Harvardu je pokazalo da mladi koji piju obrano mlijeko imaju podjednaku šansu da dobiju akne kao i mladi koji konzumiraju punomasno mlijeko. Pretpostavka je da je glavni krivac visoka količina hormona u mlijeku.

Zbog toga se preporučuje izbjegavati konzumaciju mliječnih proizvoda, a kako ne bi ostali bez potrebne količine kalcija, možete ga nadoknaditi iz namirnica poput smokvi i soje.

Prištića se možete riješiti i uz pomoć lasera. Radi se i tretmanu gdje laser prodire duboko u kožu i pritom zaustavlja pretjeranu količinu sebuma sprječavajući pojavu akni. Terapija laserom je odlična i za stvaranje novog kolagena što je važno za održavanje kože mladolikom.

Svaka koža zahtijeva određen način njege, pa tako ne treba zanemariti ni potrebe suhe kože lica. Najboljom namirnicom za njegu kože sklonu zatezanju i prijevremenoj pojavi bora smatra se aloe vera. Njezina ljekovitost za njegu vanjskog izgleda, ali i unutrašnjeg zdravlja poznata je još od davnina.

Nije ni čudno što se za aloe veru odlučila i sama Kleopatra, budući da gel koji se skuplja u listovima biljke ima nevjerojatnu moć ovlaživanja. Aloe veru je moguće nabaviti u brojnim trgovinama zdrave prehrane.

Ako ste jedna od onih osoba koja ima problema s ekcemom, bilo bi dobro da izbjegavate omekšivače rublja. Razlog su tragovi koje parfimirani omekšivači ostavljaju na koži. Da bi mogli znati leži li problem u omekšivačima, potrebno je neko vrijeme prati rublje bez dodatka deterdžentu i pratiti mijenja li se stanje na koži.

Ekcemi su mogući i kod djece, a ako ih želite izliječiti ili spriječiti nikako nije dobro koristiti filtere za omekšavanje vode jer ona ni na koji način ne pridonosi ublažavanju simptoma kod djece.

Postoji više načina i savjeta za čistu kožu s kojima ćete biti zadovoljni jer će nestati tragovi prijašnjih tegoba.

Autor: S.Š., Foto: Olga Ekaterincheva/Shutterstock