Savjeti za buduće roditelje

savjeti za buduće roditelje

Trenutak kada ste saznali da ćete postati roditelj sigurno se svrstava u najposebnije trenutke u vašem životu. Nakon toga nastupa velika promjena u životu radi koje je dobro znati što sve možete očekivati, a zbog čega su neophodni savjeti za buduće roditelje.

Nakon pozitivnog testa na trudnoću i potvrde od strane liječnika, vrijeme je za pripremu dolaska bebe na svijet. Iako ima još vremena to ne znači da se već na početku ne treba pripremati za novo poglavlje u životu.

Mnogi budući roditelji iako svjesni da ih čeka zaokret za 180 stupnjeva, svjesni su kako još puno toga treba otkriti i zbog toga žele saznati što više mogu o dolasku bebe na svijet i svemu što tek rođena beba može zatrebati.

Savjeti za buduće roditelje podrazumijevaju nekoliko korisnih preporuka koji će poslužiti kao orijentir i barem malo olakšati dane koji su pred njima te ih na neki način učiniti zabavnima.

Prvo što mnoge buduće majke krenu raditi je kupovina preslatke odjeće za bebe. Većini je važno da odjeća bude lijepa i sa što više slatkih detalja, ali stručnjaci se slažu kako bi odjeća trebala biti napravljena od prirodnih materijala koji neće uzrokovati iritacije i zahvaljujući kojima će koža moći disati.

Jedan od najčešćih upita koji budući roditelji imaju za pedijatre je koliko treba kupati tek rođenu bebu. Većina se složila kako nije potrebno prati bebu više od tri puta tjedno. Dovoljna je topla voda, dok bi losion nakon kupanja trebao biti blag i bez bilo kakvih parfema. Prečesto kupanje može dovesti do suhoće kože i nepotrebne iritacije.

Posteljina za dječji krevetić trebala bi kao i odjeća biti od prirodnih materijala, na kojoj će svakoj bebi biti ugodno spavati. Ako niste sigurni savjetujte se s pedijatrom oko položaja spavanja, iako se u većini slučajeva preporučuje za početak spavanje na leđima.

Savjeti za buduće roditelje uključuju i kozmetiku koji bi trebali koristiti. Ona bi morala biti prilagođena maloj djeci bez štetnih sastojaka i parfema.

Roditeljstvo može biti teško i ponekad naporno, ali bez obzira na to ipak ima puno više ljepših trenutaka, kada svaki roditelj postane svjestan koliko je lijepo i posebno što je odgovoran za rast i razvoj tako malog bića, koje će jednog dana odrasti u ozbiljnu i odraslu osobu.

Autor: S.Š., Foto: Monkey Business Images/Shutterstock