Savjeti protiv celulita

djevojka na trčanju

Celulit? Malo je onih koji se nikada nisu morali brinuti zbog izgleda kože koji nalikuje na narančinu koru. Upravo celulit predstavlja neugodu velikom broju žena, a zbog čega svaka od njih traži najbolji način kako da se jednom zauvijek riješi ovog problema.

Ružna i neugledna narančina kora koja izaziva sram i neugodu najviše u vrijeme ljetnih mjeseci može se riješiti uz pomoć par trikova. Poznavajući ih na dobrom ste putu da koža opet postane glatka i prekrasna.

Kako bi vam koža bila lijepa i zategnuta trebali bi prehranu obogatiti povrćem tamnih boja koje obiluje vrijednim C vitaminom, a koji je potreban i ujedno najvažniji za kolagen.

Zašto je kolagen važan? Upravo on čini našu kožu čvršćom, a njegov nedostatak olakšava pojavu celulita. Kako ne bi došlo do smanjenja kolagena važno je da svaki dan konzumirate C vitamin.

Djelotvornom i učinkovitom metodom pokazale su se kreme bogate kofeinom jer je on jedan od glavnih sastojaka koji pomaže prilikom otpuštanja masnoće iz kože i njenog zatezanja.

Pored zdrave prehrane koja obiluje vrijednim nutrijentima kao što su vitamini, minerali, vlakna i proteini, važno je i vježbanje koje isto treba uključiti u svakodnevni život. Nije važno trčite li, vozite bicikl ili odlazite na aerobik, važno je da se krećete i tim više znojite. Ovako ćete biti sigurni da ćete se riješiti celulita.

Uz zdravu i uravnoteženu prehranu ne zaboravite na masaže, a ako ne želite odlaziti u salon, uvijek možete zamoliti nekog od ukućana da vam pomogne.

Kako bi izbjegli povećanje razine inzulina u krvi hranite se integralnim žitaricama, a nije važno je li u pitanju kruh ili tjestenina. Povećanje inzulina nije dobro jer šalje tijelu znakove kako treba čuvati masti umjesto da ih troši.

Dokazano je da žene koje u hranu stavljaju manje soli i koje pritom jedu manje slatkiša, skoro da i nemaju problema sa celulitom ili on nije toliko izražen kao kod ostalih. Važno je da smanjite količinu šećera i soli. Živite zdravo i zaboravite na celulit.

Autor: S.Š., Foto: Maridav/Shutterstock