Savjeti muškarcima o ženskim erogenim zonama

ženske erogene zone
Ženske erogene zone, Foto: Yuri Arcurs/shutterstock

S obzirom da žene, za razliku od muškaraca, imaju puno više osjetilnih zona, postoji način kako da ih sve naučite i savladate. Postoji 9 provjerenih erogenih zona za koje možda i niste znali dosada.

Ženski vrat

Smatra se kako je vrat jedna od najerogenijih zona, gdje strastveni poljupci mogu samo povećati doživljaj. Smatra se kako su upravo ti poljubci dobar način za predigru, a kasnije i za intiman odnos. Počnite lagano i tek onda pojačavajte strast.

Ženske uši

Uši su još jedan zona koju ne bi trebalo ignorirati. Velik broj žena voli kada ih se lagano miluje na tom dijelu i kada muškarac prvo krene s laganim poljpcima, a kasnije i grickanjem. Pazite da ne slinite, nego sve bude elegantno i senzualno.

Ženske usne

Greška broj jedan koju većina muškaraca pravi (naročito onih u dugim vezama) je nedovoljna količina poljubaca. Većina žena se voli ljubiti i mnoge se žale kako muškarci zapostavljaju ovaj aspekt izražavanja ljubavi i privlačnosti. No, nije dovoljno samo više poljubaca, važana je i kvaliteta.

Pokušajte sa primjenom inteziteta (ljubite prvo mekano i nježno, zatim strastvenije, pa potom ponovo usporite). Nakon ljubljenja njenih usana pređite polako na druge dijelove tijela kao što su jagodice, čelo, nos.

Ženska kosa

Sigurno ste primjetili da se većina žena igra sa svojom kosom? To nije samo posljedica nervoze, one to rade zato što im godi. Velika je vjerovatnost da će isto željeti i od vas. Tjeme može biti veoma osjetljivo na stimulaciju, a pošto ona vjerovatno neće očekivati da ćete tom djelu posvetiti dovoljno pažnje, iznenadite je!

Dok je ljubite, nježno joj provlačite prste kroz kosu ili masirajte tjeme. Ipak, krenite polagano, ispitujući teren, jer neke žene imaju fobiju od dodirivanja kose i potencijalnog kvarenja frizure.

Ženske grudi

Ženske grudi su velikom broju muškaraca zabavn teren na kojem se mogu opustiti i malo više pozabaviti istraživanjem. Naime rijetko koja žena ne voli kada predigra uključuje i igranje na području grudi. Tu je bitno znati granice, znači koliko muškarac smije biti stravstven. Razgovarajte s njom o tome.

Ženski perineum

Perineum je dio između vagine i anusa, vrlo osjetljiv za većinu žena i često neistražen. Sastoji se od tkiva sličnog onom na vaginalnim usnama. Pokušajte sa laganim dodirima i maženjem.

Ženski klitoris

Klitoris se nalazi na gornjem spoju unutrašnjih vaginalnih usana, u vidu malog ružičastog zadebljanja. Ženama odgovaraju različiti nivoi direktne stimulacije klitorisa. Postoje žene kojima direktna stimulacija ne dogovara, u tim slučajevima stimulaciju možete činiti preko vaginalnih usana.

Ako vašoj dragoj to odgovara vi stimulaciju možete činiti i oralno. Tu je bitno da prije razgovarate kako bi oboje bili opušteni i kako bi mogli uživati tijekom intimnog odnosa.

Ženine ostale nježne točke

Evo prostora za izražavanje vaše kreativnosti. Pokušajte sa nježnim ljubljenjem ili maženjem zadnjeg dijela koljena, unutrašnjosti ruku i butina ili dlanova. Žene vole da im se ovi dijelovi tijela maze i ljube.

Dajte prednost nježnoj stimulaciji nad grubosti. Mnogi ni ne pretpostavljaju da će kliženje jezika niz unutrašnjost ruku i butina biti toliko erotično! Koža je ipak najveći organ stoga je neumorno istražujte.

Ženska stražnjica

Masaža stražnjice od krajeva prema unutra, prema genitalijama i perineumu biti će vrlo ugodna većini žena. Možete koristiti i ulje za masažu ili baby ulje. Neka vam ovo bude uvod u neku od omiljenih poza.

Foto: Yuri Arcurs/shutterstock