Savjeti kako se naspavati uz malu bebu

mama i beba spavaju

Majčinstvo je jedno neprocjenjivo iskustvo koje ima puno svojih čari, ali i posve nepoznata situacija za sve mlade mame koje se po prvi puta suočavaju s novim razdobljem u njihovom životu. Puno toga se promijenilo, a spavanje je samo jedan dio ove nove priče koja je započela.

Postoji puno knjiga, a u posljednje vrijeme je literatura za roditelje i sve ono što nosi odgoj djeteta postala među najtraženijima. Skoro svaka mlada mama se prije poroda potrudila da pročita sve ono što bi joj moglo koristiti za dan kada beba dođe na svijet.

Ali bez obzira na sve informacije, rođenje djeteta je toliko posebno i novo i teško je pripremiti se na sve situacije. Ako ste jedna od onih mama koje je prije voljela puno spavati, prvi šok bi mogao biti nespavanje i iscrpljenost.

Upravo je neispavanost razlog mnogih nezodovoljstva na početku roditeljstva i povećanog osjećaja depresije. Kako bi izbjegli taj ružan osjećaj te u potpunosti mogli uživati sa svojim djetetom, bilo bi dobro kada bi poslušali nekoliko savjeta koji će vam pomoći na vašem novom putu.

Svaki put kada beba zaspe, spavajte i vi. Nemojte u to vrijeme obavljati kućanske poslove, nego iskoristite vrijeme kako bi se odmorili i kasnije posvetili svom djetetu. Spavajte i odmarajte se, jer toga nećete imati puno na početku bebinog života.

Nećete pogriješiti ako primite pomoć nekog od članova obitelji. Vaš suprug kao mama, tata, bake i ostatak rodbine tu su da vam pomognu i olakšaju novu životnu ulogu. Pokušajte se dogovoriti sa svojim suprugom i podijeliti poslove kako bi imali malo vremena za sebe.

Nemojte biti strogi prema sebi i misliti kako niste dobra mama. Morate biti svjesni kako ste još uvijek neiskusni i kako vam treba malo više vremena da se naviknete na promjenu u svom životu.

Autor: S.Š., Foto: Monkey Business Images/Shutterstock